Бронепоїзд Кім Чен Іра прибув до Росії

20 серпня 06:12

Північнокорейський лідер Кім Чен Ір прибув з візитом до Росії, передає Associated Press з посиланням на південнокорейські ЗМІ. За інформацією агентства, броньований потяг лідера КНДР перетнув кордон з Росією і прямує до станції Хасан, де його чекає урочистий прийом.

 

Про те, що візит лідера Кім Чен Іра до Росії починається в суботу, повідомила прес-служба Кремля. Програмою перебування лідера КНДР в Росії передбачене відвідування Далекосхідного і Сибірського федеральних округів. Основним заходом його візиту стане зустріч з президентом Росії Дмитром Медведєвим. Попередній візит Кім Чен Іра до Росії відбувся в 2002 році.

Про приїзд Кім Чен Іра до Владивостока і його зустріч з Д. Медведєвим повідомлялося ще в червні, проте візит не відбувся. За одними даними, Пхеньян і Москва не домовилися про тему діалогу глав держав, за іншими - візит був відкладений через стан здоров'я північнокорейського лідера.

Передбачалося, що глави двох країн в ході зустрічі будуть обговорювати умови економічної допомоги КНДР з боку Росії. Москва збиралася зміцнити зв'язки зі своїм далекосхідним сусідом, щоб підвищити безпеку в регіоні.

За однією з версій, Пхеньян має намір налагодити економічні відносини з Москвою, щоб знизити залежність від Китаю. КНДР, яка перебуває під дією жорстких економічних санкцій, все більше залежить від торгівлі з Піднебесної.