Британський посол сумнівається в існуванні реформ в Україні

20 листопада 10:41

Більше двох років заяв української влади про реформи не змогли переконати британського посла в їхньому існуванні. Якби в Євросоюзі бачили реальні реформи, процес інтеграції міг би значно прискоритися. «Стрибки віри» в ЄС робити не мають наміру.

 

Посол Великобританії в Україні Саймон Сміт закликав українську владу до реальних реформ, які необхідні перш за все для України. Окрім того, це прискорило б підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

«Я наполегливо рекомендував би українським політикам, які приймають рішення, шукати швидкі докази реформування інституцій. З моєї точки зору, якби у людей, що приймають рішення в Євросоюзі, було відчуття, що вони бачать більше доказів руху в цьому напрямку, це значно підвищило б довіру до України. Це зробило б їх більш готовими сказати: так, гаразд, ми готові, щоб рухатися вперед і імплементувати угоду, яку ми парафували», - сказав посол в інтерв'ю газеті «День»

При цьому він навів приклад Туреччини, яка хоча поки і не вступила в ЄС, однак на цьому шляху провела необхідні для країни реформи.

Посол нагадав, що «в ЄС існують деякі сумніви щодо повної готовності йти вперед у підписанні амбітної Угоди про асоціацію та глибокої всеосяжної Угоди про зону вільної торгівлі. Також добре відомо про стурбованість ЄС щодо діяльності юридичної системи в Україні».

У зв'язку з цим він вважає недоцільним підписання Угоди про асоціацію до усунення проблем в Україні. «Наш досвід говорить нам, що нерозумно робити великі «стрибки віри» в такого роду діяльності», - сказав Сміт. !zn

Читайте також:

Євросоюз визначить критерії для підписання угоди про асоціацію з Україною

Саміт Україна-ЄС відбудеться «в будь-якому випадку», хоча Євросоюз і не поспішає його призначати

Експерти радять ЄС «провчити» українську владу, підписавши спочатку угоду про асоціацію з Молдовою і Грузією

Меркель не бачить можливості підписати Угоду про асоціацію ЄС з Україною