Борги австрійської компанії Клюєвих перевищили 300 млн євро – ЗМІ

10 березня 04:12

Санкції ЄС і США не тільки забарили бізнес Клюєвих, але і відлякнули від нього бізнес-партнерів і банки.

 

Бізнес братів Андрія і Сергія Клюєвих в Австрії - компанія SLAV AG - має зараз 304,81 млн євро боргів, пише австрійське видання Kurier.

У понеділок, 7 березня, дочірні компанії Клюєвих - SLAV Trade, SLAV Beteiligumg GmbH і SLAV Aero - подали клопотання про початок процедури банкрутства до комерційного суду Відня.

Австрійське видання додає, що, зокрема, досить підозрілою була діяльність компанії SLAV Тrade, яка входила в ширшу структуру SLAV AG, на яку працювало до 4 тисяч співробітників. Ця структура досить помітно розширилася, і вже давала досить хороші результати в економічному плані.

Однак, як пише видання, у зв'язку з економічною кризою 2013 року і анексією Росією українського Криму, справи компанії пішли погано. Відсутність можливості позичати гроші в західних банках також серйозним чином нашкодила діяльності австрійського бізнесу братів Клюєвих.

Більш того, обмеження та санкції, накладені США і Євросоюзом на бізнес Клюєвих, призвели до заморожування активів Клюєвих. Все це не тільки уповільнило розвиток бізнесу, але і відлякнуло від нього бізнес-партнерів і банки.

За інформацією видання, SLAV AG тримає 94,18% акцій промислової компанії PrJSC Ukrpodshipnik, 100% американської компанії Active Development LLC, а також української компанії SLAV Management LLC, на додачу з Артемівським металургійним комбінатом.

Читайте також: Дружина Сергія Клюєва відсудила у нього за розлучення півмільярда - ЗМІ

У лютому вже повідомлялося, про банкрутство компанії Active Solar, яка теж пов'язана з Сергієм Клюєвим. Ця компанія на 100% належить віденському адвокату Стефану Бенешу. Главою компанії вказано Каве Ертефая - зятя Сергія Клюєва.

З екс-регіоналами Клюєвими Activ Solar пов'язують вже давно. Втім, самі вони це категорично відкидають і неодноразово заявляли, що продали її. Як відомо, Андрій Клюєв був главою Адміністрації президента України Віктора Януковича і членом Партії регіонів. Його брат Сергій був депутатом Верховної Ради від тієї ж політичної партії.

Згідно з підрахунками німецьких журналістів, що бізнес-імперія Клюєвих налічує більше 70 компаній в Україні, пов'язаних з австрійськими холдингами.

У листопаді 2015 року Антимонопольний комітет України дав дозвіл китайської держкомпанії CNBM International Corporation на купівлю сонячних електростанцій в Миколаївській і Одеській областях, пов'язаних з Андрієм Клюєвим.