Богословська ініціює розслідування Верховною Радою «валютних спекуляцій Турчинова»

20 грудня 16:41

Інна Богословська заявила, що колишній перший віце-прем'єр-міністр Турчинов в 2008 «мільйони гривень перевів у долари за день до початку обвалу національної валюти України». Регіоналка ініціює створення парламентської слідчої комісії, в яку кличе і представників опозиції.

 

Народний депутат Інна Богословська пропонує створити у Верховній Раді слідчу комісію для розслідування «обставин участі» Олександра Турчинова у валютних спекуляціях під час кризи 2008-2009 років.

Відповідний проект постанови № 1139 вона зареєструвала 20 грудня у Верховній Раді. До складу тимчасової слідчої комісії пропонується включити 9 народних депутатів, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Богословська стверджує, що колишній перший віце-прем'єр-міністр Турчинов саме в 2008 році став «офіційним доларовим мільйонером, а мільйони гривень перевів у долари за день до початку обвалу національної валюти України».

«Фінансова криза серйозно вдарила по українській економіці та по нашим громадянам. Однак деякі чиновники вищого рангу, замість того, щоб не допустити економічного спаду, займалися валютними спекуляціями. Вважаю таке неприпустимим», - сказала депутат.

«У всіх цих фактах нам потрібно розібратися і дати їм належну оцінку, щоб надалі подібного не відбувалося», - заявила вона.

За словами Богословської, вона розраховує на неупереджену роботу ТСК. «Для цього пропонується, щоб у роботі ТСК взяли участь члени всіх фракцій, зокрема «УДАРу», «Свободи»та «Батьківщини». У депутатів з опозиційних фракцій будуть всі можливості для з'ясування обставин даної справи», - сказала вона. !zn

Читайте також:

У «Батьківщині» вважають, що Генпрокуратура хоче їх знищити

Регіонали назло «свободівцям» вирішили виступати в Раді тільки російською мовою