Богатирьова у Польщі визнала, що без демократії Україну в Європу не пустять

28 жовтня 10:36

Українська влада буде зміцнювати демократію для прискорення інтеграції в Європейський Союз. Про це йдеться в спільній заяві Ради національної безпеки і оборони України і Бюро національної безпеки Польщі, яку підписали у Варшаві керівники відомств Раїса Богатирьова і Станіслав Козєй.

 

«Сторони визнали, що послідовне зміцнення стандартів демократичної держави є невід'ємною частиною європейської інтеграції», - наголошується в документі.

«(Сторони) підтвердили, що планують продовжити зусилля для прискорення європейської інтеграції України, в тому числі завершення переговорів про асоціацію з Євросоюзом, імплементації плану дій у сфері лібералізації візового режиму для України та поглиблення відносин у рамках Спільної закордонної політики і безпеки ЄС», - йдеться у заяві за результатами переговорів Р. Богатирьової і С. Козєя.

Як повідомлялося на зустрічі з Р. Богатирьової президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що в процесі євроінтеграції України можлива затримка, звернувши увагу на важливість дотримання демократичних стандартів.