Близько трьох тисяч осіб запрошені на інавгурацію Путіна

07 травня 06:15

Церемонію інавгурації Путіна в прямому ефірі вперше покажуть відразу шість російських телеканалів.

 

Урочиста церемонія вступу на посаду новообраного президента РФ Володимира Путіна відбудеться 7 травня об 11:00 за київським часом у Великому Кремлівському палаці, повідомляє прес-служба Кремля.

"На церемонію інавгурації запрошено близько трьох тисяч осіб. Серед них - члени уряду Російської Федерації, депутати Держдуми, члени Ради Федерації, судді Конституційного Суду, представники інших федеральних органів державної влади", - йдеться у повідомленні.

Також на заході будуть присутні довірені особи та представники виборчого штабу кандидата на посаду президента Російської Федерації Путіна, інші кандидати, що брали участь у виборах президента РФ 2012 року, голови дипломатичних місій, представники духовенства, діячі науки, культури і мистецтва, громадські діячі.

Церемонія розпочнеться з прощання чинного президента Дмитра Медвєдєва з Президентським полком на Соборній площі Кремля.

Януковича не буде на інавгурації Путіна

Складання президентської присяги відбудеться в Андріївському залі Великого Кремлівського палацу, де чинний президент Медвєдєв передасть обраному президенту Російської Федерації Путіну символ президентської влади. Путін принесе президентську присягу, після чого голова Конституційного Суду РФ Валерій Зорькін оголосить про вступ Путіна на посаду президента Росії.

Далі Путіну, як верховному головнокомандувачу Збройними Силами РФ, буде передано управління стратегічними ядерними силами Росії.

Після закінчення церемонії всередині Великого Кремлівського палацу на Соборній площі відбудеться представлення Президентського полку, який в цей день святкуватиме 76-ту річницю з дня утворення, президенту РФ Путіну з нагоди вступу його на посаду, говориться у повідомленні прес-служби Кремля.

Нагадаємо, що ЦВК Росії 7 березня, офіційно оголосив Володимира Путіна обраним на пост президента. Російський прем'єр на виборах 4 березня набрав 63,6% голосів.

Україну на інавгурації представлятиме посол країни в РФ Володимир Єльченко.

Відзначимо також, що 6 травня у Москві відбувся мітинг незгодних з результатами президентських виборів у Росії. На заході були затримані 436 осіб. !zn

Читайте також:

На мітингу проти Путіна в Москві затримали 436 осіб

Януковича не буде на інавгурації Путіна


В інтернеті викладено документи комісії, яка звинуватила Путіна у багатомільйонних махінаціях

Янукович обговорить з Путіним газові питання у кінці травня

Путін офіційно оголошений переможцем президентських виборів у Росії