Біля стін Печерського суду прихильники Тимошенко побилися з міліцією

05 серпня 13:41

Біля арки, яка веде на подвір'я Печерського райсуду Києва, відбувається бійка між міліцією та прихильниками екс-прем'єра України, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

 

Кілька десятків прихильників Ю.Тимошенко підійшли до арки після того, як надійшла інформація те, що їхнього лідера заарештували. Разом з тим, стільки ж співробітників міліції перешкоджають їм пройти в арку і силоміць відштовхують від входу в арку.

На даний момент проходить мітинг, на якому виступає заступник лідера «Батьківщини» Олександр Турчинов, який засуджує рішення суду про арешт Ю.Тимошенко.

Прихильники Тимошенко мають намір перешкодити виїзду з дворика суду автозаку, в якому буде знаходитися Ю.Тимошенко.

До автомобіля відразу ж почали підбігати журналісти та народні депутати, однак, кілька десятків правоохоронців створили «живий ланцюг».

Більше 100 співробітників «Беркута» у касках і бронежилетах почали відштовхувати народних депутатів від автомобіля.

Мітингувальників до автозаку не допускають.

Також прихильники екс-прем'єра перекрили проїжджу частину вулиці Хрещатик і намагаються пройти через арку у двір Печерського суду.

Через те, що на проїжджій частині збираються люди, в районі суду утворився затор.

Співробітники правоохоронних органів утримують «живий ланцюг», щоб не пропустити мітингувальників до Печерського суду.

Нагадаємо, 13 квітня Генпрокуратура пред'явила звинувачення Ю.Тимошенко у перевищенні посадових повноважень при складанні «газових» контрактів в 2009 році.

14 липня Ю.Тимошенко взяла на себе всю відповідальність за підписання контрактів між НАК «Нафтогаз» і «Газпромом», укладених в 2009 році.