Білорусь вислала посла Швеції

03 серпня 14:40

У відповідь на висилку свого посла з Мінська, Стокгольм попросив залишити країну двох співробітників білоруської дипмісії і заявив, що не вітає очікуваний приїзд посла Білорусі.

 

Білорусь вислала посла Швеції за його дії в підтримку демократії, повідомив в п'ятницю, 3 серпня, шведський міністр закордонних справ.

«Режим Лукашенка в Білорусі вирішив вислати нашого посла», - сказав Карл Більдт журналістам.

«Вони висунули звинувачення на адресу нашого посла. Звинувачення безпідставні. По суті, мова йде про участь Швеції у захисті демократії та прав людини в Білорусі».

Міністр сказав, що Мінськ поставив у провину шведському послу зустрічі з лідерами білоруської опозиції.

- «Плюшевий десант» коштував посад главам силових структур Білорусі


Більдт сказав, що офіційний Стокгольм не вітає очікуваний приїзд посла Білорусі та попросив залишити країну двох співробітників білоруської дипмісії.

Швеція опинилася в центрі уваги в Білорусі в липні після того, як шведський літак, що прилетів з боку Литви, скинув над білоруським райцентром Івенец плюшевих ведмедів з плакатами на захист свободи слова і прав людини. Після цього президент Олександр Лукашенко, якому Захід заборонив в'їзд і піддав санкцій за переслідування опозиції, звільнив начальників ППО і прикордонслужби і наказав надалі застосовувати зброю до порушників кордону. !zn

Читайте також:

Лукашенка не пустили на Олімпіаду в Лондоні


Лукашенко призначив наступником семирічного сина

У Білорусі затримали польського журналіста, який писав про теракт у мінському метро

Лукашенка на саміт у Ялті не запрошували