Білорусь інтенсивно навчається збивати «плюшевий десант» (відео)

15 серпня 07:21

В даний час проводиться комплекс заходів щодо підвищення готовності ВПС і військ ППО Білорусі до реагування на подібні інциденти. Передові підрозділи зенітних ракетних військ прибули на полігони Російської Федерації для проведення оперативно-тактичного навчання з бойовою стрільбою.

 

Міністерство оборони Білорусі прийняло рішення збільшити інтенсивність польотів військової авіації після інциденту зі шведським легкомоторним літаком.

"Протягом липня 2012 року проведена перевірка інформації про несанкціонований політ над територією Білорусі шведського літака, а також розслідування інциденту", - повідомили в прес-службі Міноборони Білорусі.

"Відновлено всі деталі події, виявлено конкретні обставини незаконного перетину Державного кордону Республіки Білорусь організованою групою осіб", - зазначили у відомстві.

- У Білорусі скандал: Шведи скинули на Мінськ агітаційних плюшевих ведмедиків (фото, відео)

В даний час проводиться комплекс заходів щодо підвищення готовності ВПС і військ ППО до реагування на подібні інциденти, додали в прес-службі.

"Для цього збільшилася інтенсивність польотів військової авіації. Передові підрозділи зенітних ракетних військ Західного оперативно-тактичного командування ВВС і військ ППО прибули на полігони Російської Федерації для проведення оперативно-тактичного навчання з бойовою стрільбою", - поінформували в Міноборони.

У той же час, Комітет державної безпеки Білорусі не здивований, що організатори "плюшевого десанту" не приїдуть до Мінська на допит.

"Ми очікували, що організатор і учасники незаконного перетину білоруського кордону на легкомоторному літаку 4 липня відмовляться приїжджати до Білорусі для надання свідчень КДБ, оскільки розуміють, що вчинили злочин. Просто злякалися", - заявив начальник Центру інформації і громадських зв'язків КДБ Олександр Антонович.


4 липня у білоруських ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що легкомоторний цивільний літак, пілотований шведами, перетнув з боку Литви повітряний простір Білорусі і розкидав над Мінськом плюшевих ведмедиків із закликами про свободу преси у країні.

Читайте також:

КДБ Білорусі хоче допитати шведських пілотів за «плюшевий десант»

У Білорусі скандал: Шведи скинули на Мінськ агітаційних плюшевих ведмедиків (фото, відео)

«Плюшевий десант» коштував главам силових структур Білорусі своїх постів

Білорусів, які допомагали скидати ведмедиків, звинуватили в пособництві «шведським провокаторам»