Берлусконі уникнув покарання у справі про фінансові махінації

28 червня 07:36

Суд виправдав колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі, його старшого сина П'єра Сільвіо і ще десятьох осіб у справі про податкове шахрайство при купівлі телевізійних прав компаніями Mediatrade і RTI, що входять у групу Mediaset, що належить політику.

 

Суддя в Римі закрив справу проти колишнього прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі, в рамках якої він звинувачувався у несплаті податків при купівлі прав на фільми для компанії Mediaset. Разом з ним у справі проходили ще 11 осіб, у тому числі син П'єр Сільвіо. Всі вони також більше не вважаються фігурантами справи.

Справу стосовно тоді ще глави уряду було порушено у жовтні 2010 року. За версією слідства, він і решта фігурантів розслідування, купували через офшори права на трансляцію американських фільмів і телепередач, після чого за заниженою ціною продавали мовній компанії Mediaset, яка належить Берлусконі.

Ці події, як стверджувала прокуратура, були у 2003-2004 роках. Підсудним інкримінувалася несплата у скарбницю близько десяти мільйонів євро. Розглянувши доводи прокуратури, суддя постановив зняти звинувачення 2003 року, через закінчення терміну давності. У той же час він оголосив, що переслідування за епізодами, що сталися в 2004 році, неможливо через нестачу доказів.

В даний час Берлусконі проходить обвинуваченим в аналогічній справі, що стосується періоду 1994-1999 років. За цей час, як вважає слідство, підсудний придбав права на фільми і передачі на 470 мільйонів євро. 18 червня 2012 року прокуратура попросила засудити екс-прем'єра у цій справі на три роки і вісім місяців.

Ще одна така ж справа, в рамках якої Берлусконі звинувачують в ухилянні від сплати податків на вісім мільйонів євро, раніше слухалася у суді Мілана. У жовтні 2011 року звинувачення з колишнього глави уряду були зняті.

Крім махінацій Сільвіо Берлусконі звинувачується у сексі з неповнолітньою повією, а також у перевищенні повноважень. За кожним із цих звинувачень було порушено окрему справу. !zn

Читайте також:

Італійський репер подасть до суду на Берлусконі за плагіат

Прокурор вимагає посадити Берлусконі майже на чотири роки


Берлусконі платив данину сицилійській мафії за безпеку своєї сім'ї

Берлусконі уникнув покарання у справі про підкуп свого адвоката