Березовець: піарники Тігіпка «по-дебільному» фальсифікують коментарі експертів

29 липня 10:59

Піарники віце-прем’єр-міністра України Сергія Тігіпка для підняття іміджу свого шефа фальсифікують коментарі експертів. Про це у своєму блозі написав директор PR-групи Politteh Тарас Березовець.

 

«Днями колеги прислали мені "дивний" матеріал з "Известий в Украине" з моїми коментарями, а також коментами Олексія Гараня та Ірини Бекешкіної.

За текстом "Рейтинги Украины улучшаются благодаря налоговой и пенсионной реформам»виходить, що ми всі втрьох вбачаємо причину зростання рейтингу країни Fitch (увага!) у надефективній роботі віце-прем'єра Сергія Тігіпка!!!

Мій особистий коментар перекрутили, ще й вставили слова, яких я взагалі не говорив. Зателефонував Гараню і Бекешкіній – та сама історія. Або вирвали фрази, або взагалі не казали цього. Пряма цитата Гараня "з великого коментаря взяли 2 моїх речення і додали своє"»,- пише Березовець.

Політолог відзначив, що всі троє коментаторів не спілкувались із журналістами «Известий».

«Найзагадковіше – всі троє давали коментарі Інтернет-виданню "Трибуна", а стаття з псевдокоментарями з'явилася в "Известиях в Украине" (сайт Трибунивзагалі не відкривається!), далі пішла гуляти Інетом. По тексту фальш-коментарів схоже, що це може бути роботою якихось горе-піарників, які в такий спосіб виконували побажання замовника»,- впевнений Березовець.

Він також відзначив, що доки редакція не проведе внутрішнього розслідування, він відмовляється від будь-яких коментарів цьому виданню.

«Загалом вийшло дуже топорно і якось по-дебільному. До речі, на моїй пам'яті це вже не перший скандал зи згадуванням Тігіпка. Перед цим аналогічна історія сталася зі статей в російській "Независимой газете", де в матеріалі про віце-прем'єра були подані відкориговані цитати політологів Сергія Тарана та Олександра Черненка. Виходить, попередній ляп так нічому і не навчив?

Наразі я прийняв рішення відмовитися від подальших коментарів "Известиям в Украине" до моменту, поки редакція не проведе внутрішнього розслідування і не вибачиться перед всіма трьома експертами»,- вирішив політолог.