"Батьківщині" не вистачає жінок у Раді

25 сiчня 12:35

У "Батьківщині" вважають, що рівень представництва жінок у Верховній Раді не відповідає європейським і світовим показникам.

 

Ситуація з гендерною рівністю в Україні залишає бажати кращого, про це заявив депутат від фракції "Батьківщина" Борис Тарасюк під час зустрічі з представником Європейського парламенту Данутою Гюбнер.

Він зазначив, що рівень представництва жінок у Верховній Раді не відповідає європейським і світовим показникам.

"На жаль, ситуація з гендерною рівністю в Україні залишає бажати кращого. У минулому складі Верховної Ради було 7% жінок. В середньому в Європейському Союзі цей відсоток становить 23%, а у світі - в середньому 14%. У новому складі Ради ми маємо 9,7% жінок. Це трохи краще, ніж у минулому складі, але все одно не дотягує не тільки до європейського рівня, але і до світового", - розповів він.

За його думку, досвід Скандинавських країн показує, що у країнах, де найбільше представництво жінок у політиці, проводиться краща соціальна політика. "Це свідчить про те, що жінки позитивно впливають на політику держави в цілому", - додав депутат.

У свою чергу Гюбнер зазначила, що гендерна рівність є важливим питанням для європейської інтеграції. На її думку, Україні в даному питанні необхідне законодавче врегулювання, а також робота цих норм на практиці.

Нагадаємо, Організація з безпеки і співпраці в Європі зазначає, що українські жінки мають високий рівень освіти. !zn

Читайте також:

У Держдепі США незадоволені, що у Верховній Раді мало жінок

Азаров про призначення Богатирьової: моя мрія збулася

Гендер у контексті забобонів

Саудівський король звільнив радника, який виступив проти рівноправ'я жінок

Секрети успішного партнерства чоловіків і жінок