«Батьківщина» звинуватила Януковича у намірі фізично знищити Луценка

25 грудня 14:47

Рішення суду, який відмовився звільнити Луценка за станом здоров'я, у «Батьківщині» назвали узаконенням тортур стосовно опонентів влади. Опозиція обіцяє передати міжнародним установам та урядам демократичних країн список українських чиновників, причетних до репресій.

 

Об'єднана опозиція «Батьківщина» заявила, що рішенням Менського райсуду Чернігівської області у справі Юрія Луценка влада засвідчила намір «фізично знищити» екс-главу МВС. В опозиції стверджують, що президент Віктор Янукович є «прямим замовником розправи» над екс-міністром.

«Замовне рішення Менського райсуду Чернігівської області, який відмовився достроково припинити відбування покарання Юрія Луценка за станом здоров'я, є фактично судовим узаконенням тортур стосовно одного з політичних опонентів чинної влади», - йдеться в заяві, оприлюдненій прес-службою «Батьківщини».

«Цим судовим рішенням нинішній авторитарний режим чітко засвідчив свої реальні наміри фізично знищити Юрія Луценка шляхом ненадання йому необхідної медичної допомоги і можливості лікуватися у стаціонарі від хвороб, які він отримав за час незаконного перебування у в'язниці», - стверджує «Батьківщина».


- Суд відмовився звільнити Луценка за станом здоров'я

За словами опозиціонерів, відмова у лікуванні Луценка продемонструвала також «недієздатність і бутафорність» нового Кримінального процесуального кодексу.

«Це судове рішення приймалося за прямою вказівкою президента Януковича, як головного замовника політичної розправи над лідером «Народної самооборони», - переконані в об'єднаній опозиції.

«Виконавцем замовлення і співучасником злочину проти прав і свобод відомого опозиціонера став суддя Олександр Савченко. Прізвище цього судді буде додано у список осіб, які причетні до політичних репресій, порушення прав людини в Україні та фальсифікації виборів», - заявляє «Батьківщина».

Партія інформує, що оновлену версію списку передадуть «європейським і міжнародним установам, урядам демократичних країн для вивчення питання про застосування персональних санкцій щодо його фігурантів, в тому числі, у рамках нещодавно прийнятого у США «Закону Магнітського».

Як відомо, Менський районний суд Чернігівської області відмовився звільнити від відбування покарання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка за станом його здоров'я.

Тюремні лікарі у свою чергу заявили, що у екс-глави МВС відсутні важкі захворювання, а більшість діагнозів, які приписують Луценку його адвокати, є вигаданими. !zn


Читайте також:

Тюремні лікарі не знайшли підстав для звільнення Луценка

Уряд готовий до кінця року виплатити Луценку 15 тисяч євро за незаконний арешт

Тимошенко побажала Луценку зберегти свободу всередині себе