«Батьківщина»: Режим Януковича позбавив Тимошенко права говорити по телефону

19 липня 08:48

Бютівці вважають, що влада наполегливо продовжує порушувати права екс-прем'єра. «Жодна людина, а не тільки лідер опозиції Юлія Тимошенко, не може бути позбавлена права на телефонні розмови», - заявили в партії.

 

Партія «Батьківщина» вимагає від влади припинити порушення прав Юлії Тимошенко - кожен ув'язнений має право на телефонні дзвінки. Про це йдеться у заяві, поширеній прес-службою партії.

У Батьківщині вказують, що згідно з ч.5 ст. 110 Кримінально-виконавчого кодексу будь-яка людина, позбавлена ​​волі, має право на телефонні розмови без обмеження їхньої кількості під контролем адміністрації: "Пенітенціарна служба повинна забезпечувати право будь-якої людини, яка знаходиться в неволі, на телефонні розмови, незалежно від того, де людина перебуває - в лікувальному закладі або тимчасово за ґратами. Жодна людина, а не тільки лідер опозиції Юлія Тимошенко, не може бути позбавлена права на телефонні розмови".

- Тимошенко погрожувала вибити вікно в палаті через відмову дозволити їй телефонну розмову


Бютівці вважають, що влада наполегливо продовжує порушувати права екс-прем'єра: "За наказом Банкової, з 30 грудня минулого року - з моменту незаконного переведення Юлії Тимошенко в Качанівську колонію - пенітенціарна служба позбавила лідера опозиції права на телефонні дзвінки та телефонні розмови. Юлія Тимошенко - єдина у країні людина в неволі, яка за вказівкою режиму Януковича не має права говорити по телефону".

Партія вимагає від ДПтС "припинити поширювати брехню" про те, що телефонні розмови повинні проходити у спеціально обладнаному приміщенні, оскільки у законодавстві немає такої вимоги. Бютівці цитують ст.110 Кримінально-виконавчого кодексу: "Засудженим надається право на телефонні розмови без обмеження їхньої кількості під контролем адміністрації. Телефонні розмови оплачуються з особистих коштів засуджених".

"Незаконні дії співробітників пенітенціарної служби і всіх, хто позбавляв і позбавляє Тимошенко її прав, є злочином і перевищенням повноважень, і за це злочинці відповідатимуть перед законом. Для владних брехунів, які говорять, що в палаті Тимошенко немає телефонного зв'язку, повідомляємо, що на дев'ятому поверсі - навпроти палати, де знаходиться лідер опозиції - є телефонний апарат, а на восьмому поверсі - таксофон", - підсумували у "Батьківщині".

Нагадаємо, 18 липня Держпенітенціарна служба повідомила, що Тимошенко у відповідь на пропозицію вести телефонну розмову з таксофона у спеціальному приміщенні виправної установи написала заяву із загрозою вибити вікно. !zn

Читайте також: