"Батьківщина" пояснила, чого хоче від Кличка

29 вересня 06:34

Предмет переговорів - це навіть не узгодження мажоритарних кандидатів. Ключове питання: чи голосує «УДАР» за імпічмент Віктору Януковичу? Якщо так, то "Батьківщина" і Кличко - союзники. Якщо ні, то в об'єднаній опозиції просять сказати про це зараз - щоб ми "не отримали нового Тігіпка, Мороза і нових тушок".

 

Ключовим питанням у переговорах між Об'єднаною опозицією «Батьківщина» і партією «УДАР» є питання імпічменту президента.

Про це в коментарі Радіо «Свобода» у Дніпропетровську сказав заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» у Верховній Раді Сергій Соболєв.

За його словами, «Батьківщина» розраховує взяти у новому складі парламенту за пропорційною виборчою системою як мінімум 90 місць.


"Я думаю, 90 плюс-мінус 10. Це залежить від успішності проведення кампанії. Це пропорційна частина. До цього я додав би: має достатній шанс "Свобода", яка буде мати близько 20 місць, якщо вони долають 5-відсотковий бар'єр. Це гарантовані. І далі: де буде Кличко? Так ніби у нас більшість є, якщо брати пропорційну частину, але з Кличком це є тверда більшість", - сказав Соболєв.

Кличко має намір разом з Об'єднаною опозицією створити більшість у парламенті


Водночас він повідомив, що ключовим питанням у переговорах між об'єднаною опозицією "Батьківщина" та партією "Удар" є питання імпічменту Президента.

"Вже на якусь виходять конкретику переговори з партією "Удар", але нас цікавить тільки одне питання. Це навіть не погодження мажоритарних кандидатів. Ключове питання: чи голосує "Удар" за імпічмент Януковичу? Якщо голосує, то ми - союзники, якщо не голосує - краще зараз про це сказати, щоб ми не отримали нового Тігіпка, Мороза і нових тушок. Це питання, без відповіді на яке не можна далі рухатися. Але ще є питання погодження загальної програми і погодження кожного округу", - сказав Соболєв.

Що ж до результатів виборів на мажоритарних округах, то, за його словами, багато буде залежати від переговорів з партією "Удар". Зокрема, Соболєв запевнив, що, в разі домовленості між політичними силами, "принаймні на сході кожен третій округ буде наш". !zn

Читайте також:

Яценюк заявив, що опозиція не піде в Кабмін при Януковичі


Об'єднана опозиція готує позов до Євросуду проти Януковича з «чітким переліком звинувачень»


Американські спостерігачі вимагають від Януковича припинити переслідування опозиції