«Батьківщина» поскаржилася на спроби влади «клонувати» кандидатів від опозиції

08 серпня 14:43

У Голосіївському районі столиці опозиція зафіксувала спроби зареєструвати кандидатами в народні депутати чотирьох однофамільців бютівця Сергія Терьохіна. «Таким чином влада розраховує на похибки в голосуванні між дійсним кандидатом від опозиції і його технічним «тезкою», - пояснюють у «Батьківщині».

 

У Київському регіональному штабі «Батьківщини» заявляють, що влада застосовує брудні технології проти кандидата від Об'єднаної опозиції Сергія Терьохіна.

Як повідомив керівник Голосіївського районного виборчого штабу опозиції Микола Даневич, зафіксовані спроби зареєструвати кандидатами в народні депутати кількох однофамільців бютівця.

Зокрема, за його словами, Юрію Терьохіну, жителю мікрорайону Корчувате, в Голосіївському районі, надійшла пропозиція балотуватися до Верховної Ради по одномандатному виборчому округу № 211. Як зазначив Даневич, пропозиція стати кандидатом у депутати надійшла до Терьохіна разом з обіцянками грошової винагороди і повним документально-фінансовим супроводом у процесі реєстрації його в ЦВК.

- У ЦВК очікують виборів «на грані фолу» - з підкупом виборців, залякуванням і шантажем

«Чоловікові пообіцяли винагороду за наявність його прізвища у виборчому бюлетені. Адже його прізвище ідентичне прізвищу єдиного кандидата від Об’єднаної опозиції, який іде по Голосієву - Сергія Терьохіна. Таким чином влада розраховує на похибки у голосуванні між дійсним кандидатом від опозиції та його технічним «тезкою», - пояснив М.Даневич. Він зазначив, що сьогодні відомо ще про чотирьох людей у Голосіївському районі на прізвище Терьохін, яких запрошено до співпраці.

«Відтак, поява на виборах двійників є нічим іншим, як брудними передвиборчими технологіями кандидатів від команди діючого Президента та від членів молодої команди екс-мера Чернівецького», - заявив представник опозиції. «У жовтні ми можемо побачити у бюлетені п’ятьох Терьохіних. Поспіх, похилий вік та необізнаність у імені-по-батькові свого кандидата можуть зіграти злий жарт з виборцем, і в той же час бути дуже корисними для провладних кандидатів», - вважає М.Даневич. !zn

Читайте також:

Центрвиборчком зареєстрував список опозиції без Тимошенко і Луценко

У Вінницькій області регіонал підкуповував виборців аптечками (фото)

Партія регіонів поступилася мажоритарними округами Києва людям Черновецького