«Батьківщина» не буде голосувати за спікера і прем'єра

12 грудня 05:14

Якщо буде пакетне голосування, то фракція об'єднаної опозиції «Батьківщина» у Верховній Раді VII скликання не буде брати участь у голосуванні з обрання спікера і прем'єра.

 

Фракція Об'єднаної опозиції «Батьківщина» у Верховній Раді 7-го скликання не буде брати участь у голосуванні з обрання спікера і прем'єра.

«Прийнято рішення, проголосовано, що ми не голосуємо ні за кандидатуру прем'єра, ні за кандидатуру спікера», - повідомив депутат Андрій Шевченко.

При цьому він підкреслив, що фракція не має наміру висувати своїх кандидатів на посади віце-спікерів.

«Якщо буде пакетне голосування, ми в ньому брати участь не будемо» - сказав Шевченко.

Окрім того, на засіданні фракції сформовано політраду Об'єднаної опозиції «Батьківщина», до якої увійшли Арсеній Яценюк, 7 його заступників, керівники всіх партій що входять до Об'єднаної опозиції (зокрема, Анатолій Гриценко, Ірина Луценко, Микола Катеринчук), а також народні депутати Андрій Кожем'якін, Микола Мартиненко, Іван Кириленко, Микола Томенко. Очолив політраду Олександр Турчинов.

«Також на засіданні підкреслювалося, що лідером опозиції є Юлія Тимошенко, яку висунули кандидатом у президенти», - сказав А.Шевченко.

«Це перше повноцінне засідання фракції, абсолютна більшість голосувань були консолідованими (...) Реально сьогодні фракція спрацювала як єдина консолідована команда, атмосфера у фракції робоча, партнерська, дружня», - зазначив він.

Верховна Рада 7-го скликання розпочне роботу 12 грудня. !zn

Читайте також:

Від двох «тушок» із «Батьківщини» вимагають скласти мандати

Яценюка з благословення Тимошенко обрали лідером фракції «Батьківщина»

Опозиція претендує на парламентські комітети з контролюючими функціями