«Батьківщина» і «УДАР» домовилися про підтримку єдиних кандидатів в округах

04 жовтня 07:40

Керівництво партії УДАР і лідери об'єднаної опозиції «Батьківщина» досягли домовленості щодо підтримки єдиних кандидатів у мажоритарних округах.

 

Лідери партії «УДАР» і об'єднаної опозиції «Батьківщина» досягли домовленості щодо підтримки єдиних кандидатів у мажоритарних округах.

Найбільше суперечностей виникло при обговоренні принципу визначення єдиного кандидата: були пропозиції погоджувати кандидатів за квотним принципом, базуючись на рейтингах партій, або ж визначати їх у кожному конкретному окрузі, виходячи з даних соціологічних досліджень.

Стало відомо, що домовленість про висунення спільних кандидатів досягнута, і лідери політичних сил готуються оголосити про це на початку наступного тижня. За словами кандидата в народні депутати Валентина Наливайченка, який йде під № 3 у виборчому списку партії «УДАР», суперечних округів, де кандидати від партії «УДАР» і «Батьківщини» претендують на перемогу, залишилося близько 40, пише Коммерсантъ-Украина.

«За допомогою рейтингового голосування та опитувань громадян ми визначимо, хто міг би стати єдиним кандидатом у цих округах», - повідомив Наливайченко, додавши, що в більшості округів прохідні кандидати вже визначені, і їхні кандидатури не викликають заперечень з боку союзників.

У «Батьківщині» підтвердили, що домовленість досягнута. «Я працюю в регіонах і був свідком того, як минулого тижня керівник донецького обласного штабу отримав від центрального штабу рекомендацію визначити шанси проходження наших кандидатів і кандидатів від «УДАРу» і внести пропозиції», - розповів народний депутат Іван Кириленко. Він уточнив, що критерії вибору прохідних кандидатів будуть визначатися керівниками штабів на місцях. «Об'єктивно, це - довіра виборців, упізнаваність і авторитет», - пояснив Кириленко.

Якщо керівники партій вже досягли домовленості, то кандидати в народні депутати на місцях поки не збираються відмовлятися від участі у виборах добровільно. У керівництві партій визнають, що питання зняття кандидатів «дуже складне». «Люди кілька місяців працювали, вкладали ресурси. Однак, якщо є спільна мета та ідея, задекларована обома сторонами, вона повинна бути вищою за особисті амбіції», - заявив Кириленко. !zn

Читайте також:

«Батьківщина» пояснила, чого хоче від Кличка

Яценюк заявив, що опозиція не піде в Кабмін при Януковичі

Кличко має намір разом з Об'єднаною опозицією створити більшість у парламенті

Об'єднана опозиція готує позов до Євросуду проти Януковича за «чітким переліком звинувачень»

Американські спостерігачі вимагають від Януковича припинити переслідування опозиції