«Батьківщина» і «Свобода» проведуть паралельний підрахунок голосів

23 жовтня 18:14

Об'єднана опозиція «Батьківщина» та ВО «Свобода», які підписали раніше угоду про створення коаліції демократичних сил у новому парламенті, вирішили провести паралельний підрахунок голосів. Партії заявили, що мають намір таким чином захистити волевиявлення виборців.

 

Об'єднана опозиція «Батьківщина» і ВО «Свобода» проведуть спільний паралельний підрахунок голосів. Про це 23 жовтня повідомили голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк і лідер «Свободи» Олег Тягнибок після зустрічі з жителями Зборова на Тернопільщині, інформує прес-служба партії «Фронт змін».

Політики підкреслили, що паралельний підрахунок голосів дозволить захистити волевиявлення виборців. «Тоді ми зможемо продемонструвати українському суспільству, чи є розбіжності в тих цифрах, які буде показувати влада, і в реальних цифрах», - підкреслив Тягнибок.

«Спостерігачів у нас буде не 33 тисячі, скільки дільниць а набагато більше - так що зможемо реально вже до ранку мати об'єктивні результати виборів по Україні», - додав він.

- «Батьківщина» і «Свобода» домовилися про створення коаліції


Яценюк також зазначив, що відеокамери, встановлені на виборчих дільницях, будуть використовуватися опозицією для контролю за явкою виборців. «За нашими даними, влада хоче збільшити явку на східній Україні на 10% від фактичної. Ми будемо також через ці камери рахувати кожного, хто буде носити пачки бюлетенів і вкидати їх», - додав він.

Яценюк підкреслив, що головне сьогодні для українців не боятися проголосувати. «Ніхто ніколи не проконтролює, хто як проголосував. Таємниця голосування забезпечена. Приходьте - голосуйте за опозицію, це єдиний шлях змінити владу. І знайте, що від кожного вашого голосу залежить ваше майбутнє, майбутнє країни, ваших дітей та онуків. Нікого не бійтеся - голосуйте. Нехай вони бояться», - зазначив політик.

Парламентські вибори пройдуть в Україні 28 жовтня за змішаною системою: половина депутатського корпусу (225 осіб) буде обрана за партійними списками, друга половина - в мажоритарних округах. Прохідний бар'єр для партій становить 5%. !zn

Читайте також:

Об’єднана опозиція проведе ніч після виборів на Софійській площі

Кличко не погодився на пропозицію «Батьківщини»: Спочатку вибори - потім коаліція

«Батьківщина»: Відмова Кличко від коаліційної угоди робить його союзником «регіоналів»

ВО «Свобода» погодилася на коаліцію з «Батьківщиною» і УДАРом