"Батьківщина" звинуватила Партію регіонів у спробі зірвати вибори у Василькові

06 травня 17:20

На думку представників "Батьківщини", відмова "ударівцю" Сергію Сабову в реєстрації як кандидата на виборах мера Василькова свідчить про нездатність Партії регіонів до чесної політичної конкуренції.

 

У "Батьківщині" зазначають, що спочатку Партія регіонів взагалі намагалася не призначати вибори у Василькові, а тепер пішла на брудні технології, на кшталт спроби зареєструвати підставного кандидата.

"Випадок у Василькові виходив за своїм значенням за межі міста та області. Технологія зриву виборів - це не тільки вчорашній або сьогоднішній день, але і завтрашні плани Януковича і ПР, які стосуються в тому числі і президентських виборів 2015 року", - зазначають в політсилі.

Опозиція зробить все від неї залежне, щоб в умовах авторитарного режиму відстояти право громади Василькова на чесні вибори міського голови. Разом з тим опозиція закликає жителів міста та області, як і всіх громадян України, взяти 18 травня участь у мітингу в Києві в рамках акції "Вставай, Україно" з вимогою дострокових виборів президента.

"Реальні зміни в країні не почнуться, поки на шляху в Європу колодою буде лежати чоловік, політична культура якого несумісна ні з європейськими цінностями, ні з майбутнім України як європейської держави", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 5 травня прес-служба "УДАРУ" повідомила, що депутат Васильківської міської ради Сергій Сабов є єдиним представником партії "УДАР", якого висунули від імені партії кандидатом на позачергових виборах міського голови Василькова.

5 травня у Василькові (Київська область) виборча комісія відмовилася реєструвати на позачергових виборах мера міста єдиного кандидата від опозиції, депутата міськради від партії "УДАР" Сергія Сабова. Відмову було зроблено у зв'язку з тим, що раніше в комісію були подані документи кандидата Ольги Змаєвої, в яких суб'єктом висування також значиться "УДАР".

Голосування щодо місцевих виборів в Україні відбулося в парламенті 20 березня. З першого разу депутати не підтримали призначення позачергових виборів місцевого голови Василькова Київської області. Однак опозиція заявила, що не братиме участі в голосуванні щодо інших місцевих виборів до переголосування по Василькову і більшість призначила проведення виборів на 2 червня. !zn

Читайте також:

У Василькові з'явився фальшивий опозиційний кандидат в мери

Верховна Рада призначила позачергові вибори у Василькові та Алчевську

У КВУ вважають, що влада проводить вибори там, де їй вигідно