"Батьківщина" вимагає посадити регіонала, який ініціював позбавлення Власенка мандата

04 березня 13:37

Арсеній Яценюк стверджує, що глава регламентного комітету Верховної ради Володимир Макеєнко підробив рішення комітету щодо депутатських повноважень Сергія Власенка. Лідер фракції "Батьківщина" наполягає, що регіонал за цей злочин повинен сісти на 7 років.

 

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що глава регламентного комітету Верховної Ради Володимир Макеєнко повинен понести покарання за фальсифікацію рішення комітету про позбавлення мандата нардепа Сергія Власенка у вигляді 7 років позбавлення волі. Про це Яценюк заявив під час консультацій у ВР.

"Володимир Макеєнко - кримінальний злочинець, і він повинен написати заяву про складання повноважень голови регламентного комітету, але і про складання депутатських повноважень. Він здійснив кримінальний злочин, за що за законом передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на 7 років", - заявив Яценюк.

Також опозиція вимагає від спікера ВР Володимира Рибака надати відеозапис засідання регламентного комітету від 28 лютого, на якому було ухвалено рішення про позбавлення Власенка мандата і направлення відповідних документів у ВАСУ.

Однак сам Макеєнко не підтвердив наявність такого запису, пославшись на те, що є запис сьогоднішнього засідання.

При цьому Макеєнко відмовився коментувати повідомлення опозиції про те, що сьогодні на засіданні він заявив про складання голови ВР: "На даний момент я глава регламентного комітету і рішення комітету підписане членами комітету".

Як повідомлялося, вранці 4 березня депутати фракції "Батьківщина" заблокували проведення погоджувальної ради з вимогою відкликати з ВАСУ позов про позбавлення депутатських повноважень члена фракції Сергія Власенка. Опозиціонери, зокрема, заявляли, що цей позов базується на сфальсифікованому рішенні регламентного комітету, підписаному головою Володимиром Макеєнком. Опозиціонери також стверджували, що Макеєнко подав у відставку.

Нагадаємо, 5 березня Вищий адмінсуд має розглянути справу про позбавлення Власенка депутатського мандата. Позов був поданий спікером Верховної Ради Володимиром Рибаком на підставі рішення регламентного комітету, оскільки Власенко поєднує адвокатську діяльність з депутатською. !zn