"Батьківщина" пообіцяла Киреєву лаву підсудних замість суддівської мантії

20 лютого 15:18

В опозиції назвали кар'єрні успіхи судді Киреєва "ознакою системної кризи і повного руйнування судової гілки влади".

 

Призначення Родіона Кірєєва на керівну посаду в Печерському райсуді Києва є розплатою режиму за виконане замовлення проти лідера опозиції Юлії Тимошенко. Про це говориться в заяві прес-служби партії "Батьківщина".

"Безсоромно і публічно влада почала розплачуватися з суддями, яким було доведено завдання посадити лідерів опозиції", - наголошується в заяві.

"Буквально вчора із засобів масової інформації стало відомо про винагороду у вигляді квартири за мільйон гривень судді Вищого спеціального суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Тетяні Широян за судове свавілля відносно Юрія Луценка. Сьогодні зроблено ще один крок, який повинен заохотити продажних осіб в мантії прислужувати влади і бути суддями "за викликом", - відзначають в опозиції.

- Суддю Кірєєва, який засудив Тимошенко, підвищили на посаді

У партії "Батьківщина" заявляють, що суддя Кірєєв став уособленням репресивної машини Януковича.

"Саме ця особа, потіючи від страху і боячись власної відповідальності за скоєне, за надуманими неправдивим звинуваченням посадила у в'язницю лідера опозиції Юлію Тимошенко. Саме це потворне втілення так званого судочинства режиму Януковича своїм блюдолизством і нікчемою в короткі терміни заслужило стрімке кар'єрне зростання від рядового клерка сільського рівня до керівної посади в "головному" суді країни", - наголошується в заяві.

В опозиції переконані, що призначення Кірєєва є цинічним викликом, ознакою системної кризи і повного руйнування судової гілки влади.

"Кірєєв та інші виконавці злочинних наказів з Банкової повинні знати: справедливий і чесний суд обов'язково відбудеться, але вони там будуть присутні не у суддівських мантіях, а на лаві підсудних разом зі своїми господарями", - говориться в заяві. !zn

Читайте також:

Кравчук вважає справу Пукача прикладом вибіркового правосуддя

Опозиція хоче за незаконні рішення позбавляти суддів статусу

Кірєєв дав п'ять років в'язниці заступникові начальника Держекоінспекції Києва