"Батьківщина" підтримає Кличка на виборах мера Києва

18 лютого 10:51

Опозиційні депутати мають намір підтримати на виборах мера Києва кандидатуру Віталія Кличка.

 

Парламентська фракція ВО "Батьківщина" вирішила підтримати кандидатуру Віталія Кличка на виборах мера Києва. Про це повідомив народний депутат Леонід Ємець ("Батьківщина") на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно на засіданні фракції ухвалили рішення беззастережно підтримати Віталія Кличка на виборах мера Києва. Жодних додаткових умов, ані щодо президентської кампанії, ані інших. Київ потрібно звільнити", - заявив він.

Раніше фракція "УДАР" внесла на розгляд Верховної Ради законопроект, згідно з яким пропонується провести вибори мера Києва 2 червня 2013 року.

Нагадаємо, мер Києва Леонід Черновецький подав у відставку 2 червня 2012 року. При цьому він тривалий час географічно знаходився не у столиці. Весь цей час і до сьогоднішнього моменту, містом керує голова Київської адміністрації Олександр Попов.

Київрада прийняла звернення до парламенту про призначення виборів мера в Києві. Верховна Рада звернулася до Конституційного суду за роз'ясненням, якими мають бути вибори - черговими або позачерговими. !zn

Читайте також:

Вибори мера Києва можуть відбутися одночасно з виборами депутатів Київської міськради

Гриценко готовий балотуватися в мери Києва, якщо Кличко відмовиться

Регіонали мають намір провести вибори в Києві в середині літа