"Батьківщина" назвала Фролову й Кузьміна Бонні і Клайдом на службі у генпрокурора

22 березня 15:49

В опозиції впевнені, що у розпорядженні генерального прокурора тепер будуть свої Бонні і Клайд, які із задоволенням будуть продовжувати виконувати будь-які примхи адміністрації президента зі знищення опозиції.

 

Влада розрахувалася "теплою посадою" з прокурором Лілією Фроловою, яка виконувала "функцію ката" екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, заявляють в партії "Батьківщина".

"Громадянка Фролова так старанно за дорученням адміністрації президента виконувала функцію ката Юлії Тимошенко, що в кінцевому підсумку дочекалася своїх тридцять срібників у вигляді теплої посади", - цитує прес-служба партії заяву цієї політсили у п'ятницю, 22 березня.

В опозиції відзначають, що Фролова, яку призначили заступником генпрокурора, складе гідну пару першому заступнику генпрокурора Ренату Кузьміну.

"В розпорядженні генерального прокурора тепер будуть свої Бонні і Клайд, які із задоволенням будуть продовжувати виконувати будь-які примхи адміністрації президента зі знищення опозиції. В системі прокуратури, безумовно, є порядні люди, але показово, що найбільш безпринципних, найцинічніших підняли на вершину Генпрокуратури, яка мала б виконувати функції нагляду за дотриманням законності у країні", - відзначають в "Батьківщині".

У той же час, в опозиції вважають, що таким чином влада "створює маячки для всієї правоохоронної системи в цілому, демонструючи готовність розплачуватися за виконання наймерзенніших протизаконних наказів".

"Кузьміни-фролови-кірєєви взяли на себе найбруднішу роботу цієї влади, і відповідальність їх перед справедливим судом буде належним чином оцінена", - підкреслюється в заяві.

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Віктор Пшонка призначив Фролову на посаду заступника генпрокурора.

За його словами, серед напрямків організації роботи, які буде курирувати Фролова, - міжнародно-правовий, доступ до публічної інформації, інші предмети прокурорського нагляду. Крім того, вона нарівні з іншими заступниками, приєднається до організації роботи щодо процесів реформування кримінальної юстиції та органів, які зараз вже йдуть.

Як відомо, Фролова була одним з трьох державних обвинувачів у "газовій справі" Юлії Тимошенко; саме їй належать ряд резонансних заяв щодо екс-прем'єра, а також поява в залі суду із зачіскою, що нагадує традиційну косу Тимошенко.

Фролова також представляє сторону держобвинувачення у "справі Щербаня", у якій Юлія Тимошенко підозрюється у замовленні та організації вбивства народного депутата Євгена Щербаня.

Зазначимо, що Фролова стала другою людиною, яка "заробила" підвищення на посаді після завершення процесу у "газовій справі" Тимошенко: раніше суддя Родіон Кірєєв, який виніс екс-прем'єру обвинувальний вирок був підвищений до в.о. заступника голови Печерського суду. !zn

Читайте також:

Одіозна держобвинувач у "газовому справі" Тимошенко Лілія Фролова призначена заступником Пшонки

Фролова: У Тимошенко тюремні капці "на от такенній" платформі

Прокурор спростувала зникнення сторінок з кримінальної справи Тимошенко

Щербань знав, що його розстріляють через Лазаренка, - допит свідка