"Батьківщина" ініціює позачергове засідання Ради для призначення виборів у Києві

05 квiтня 14:13

Проведення позачергової сесії можливе тільки у випадку, якщо апарат видасть підписні листи, на яких має бути зібрано не менше 150 підписів за сім днів до дати проведення позачергового засідання.

 

Фракція "Батьківщина" прийняла рішення ініціювати проведення позачергової сесії Верховної Ради 15 квітня з порядком денним про призначення виборів в Київраду і мера Києва, про скасування пенсійної реформи і про відставку уряду Миколи Азарова.

Як повідомила "Українська правда" з посиланням на власне джерело, відповідне рішення було прийнято на засіданні у п'ятницю, 5 квітня.

У фракції зазначають, що проведення позачергової сесії можливе тільки у випадку, якщо апарат видасть підписні листи, на яких має бути зібрано не менше 150 підписів за сім днів до дати проведення позачергового засідання.

Нагадаємо, 2 квітня Верховній Раді знову не вистачило голосів для призначення місцевих виборів у Києві на 2 червня. Опозиція, що наполягає, що вибори мають відбутися на початку літа, заблокувала парламент.

Представники більшості продовжують наполягати, що визначення дати виборів має відбутися після рішення Конституційного суду. Раніше у Партії регіонів звернулися до КС за роз'ясненням, чи можуть чергові вибори в органи місцевого самоврядування проводитися не одночасно, а в різні часові проміжки. На переконання опозиції, таким чином регіонали хочуть відкласти вибори у Києві до 2015 року.

Тим часом, повноваження депутатів міської ради, обраних в 2008-му, завершуються в кінці травня цього року, а мер столиці Леонід Черновецький достроково склав свої повноваження ще 1 червня 2012 року. !zn

Читайте також:

Попову кортить провести вибори мера Києва

Рада провалила голосування за вибори в Києві

Регіонали заплатили учасникам мітингу "за євроінтеграцію" по 200 гривень

В опозиції не виключають, що київські вибори можуть призначити на 9 червня