"Батьківщина" ініціює дострокові вибори Ради і президента

18 лютого 13:14

Арсеній Яценюк має намір створити робочу групу з підготовки проекту нового закону про вибори.

 

Фракція "Батьківщина" офіційно оголосила, що ініціює дострокові парламентські та президентські вибори.

"Ми готові до дострокових виборів у Верховну Раду і виборів президента", - сказав на брифінгу 18 лютого лідер фракції Арсеній Яценюк.

"Ми створюємо робочу групу з підготовки проекту нового закону про вибори, за яким депутати будуть обиратися виключно за відкритими списками і який не дасть можливості партії влади фальсифікувати вибори. Ми готові до того, що опозиція піде на ці вибори і переможе", - додав він, цитує ЛІГАБізнесІнформ.

У свою чергу, його перший заступник Сергій Соболєв підкреслив: "Наша політична сила ініціює процес нових виборів".

Нагадаємо, раніше можливість перевиборів не виключили у Партії регіонів. За словами першого заступника голови фракції ПР Михайла Чечетова, при цьому регіонали вважають за необхідне "повністю зачистити політичний ландшафт і ввести мажоритарну виборчу систему".

Газета "КоммерсантЪ" з посиланням на власні джерела 18 лютого повідомила, що у керівництві Партії регіонів вже почали підготовку до позачергових парламентських виборів і нібито вже готовий законопроект про введення в Україні мажоритарної виборчої системи.

Нагадаємо, ст. 90 Конституції передбачає право президента розпустити Верховну Раду, якщо протягом 30 днів однієї сесії пленарні засідання не можуть розпочатися.

Враховуючи, що трибуна парламенту була заблокована 5 лютого, крайній термін, коли Верховна Рада повинна почати роботу, закінчується 6 березня. !zn

Читайте також:

На президентські вибори влада буде виштовхувати кандидатів на зразок Медведчука або Хорошковського, - Луценко

Рибак впевнений, що депутатам, хто буде ночувати в Раді, "мучитися залишилося не довго"

У ПР вважають перевибори маячнею, але готові брати в них участь

Азаров вирішив зайнятися реформою виборчого законодавства після розблокування Ради