"Батьківщина" і пенітенціарна служба звинуватили один одного у брехні

13 лютого 15:46

Пенітенціарна служба повідомила, що Тимошенко двічі відмовилася їхати до Києва на допит свідка у справі про вбивство Щербаня. Прес-служба "Батьківщини", у свою чергу, заявила, що екс-прем'єр не відмовлялася від участі в допиті.

 

Юлія Тимошенко Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не зверталася до керівництва Качанівської виправної колонії із заявами про те, щоб її проінформували про час і спосіб вивезення до Києва для участі у судовому засіданні, повідомляє Державна пенітенціарна служба України (ДПтС).

Як повідомила прес-служба ДПтС в середу, 12 лютого Тимошенко неодноразово ознайомлювали з викликом до суду, однак вона жодного разу не висловила бажання їхати, а навпаки спілкувалася з представницями колонії у грубій формі і категорично заявляла про своє небажання бути етапованою до Києва для участі у допиті свідка.

Пенітенціарна служба звертає увагу на те, що суд запрошував Тимошенко для цього вже двічі, екс-прем'єру було запропоновано етапування в установленому порядку.

У заявах і діях Тимошенко ДПтС бачить спроби у черговий раз обговорити державну пенітенціарну службу і ввести в оману громадськість щодо справжніх її намірів і дій. "Створюється враження, що засуджена навмисне інформує своїх адвокатів про одне, а співробітників пенітенціарної служби про інше, з метою озвучування безпідставних звинувачень надалі", - повідомляє прес-служба.

Крім того в пенітенціарній службі відзначили, що соратники і захисники засудженої заявляли про свої наміри не допустити її вивезення з ЦКЛ № 5.

У прес-службі відзначають, що пенітенціарне відомство діє суворо в рамках вимог чинного законодавства і не збирається порушувати їх через провокації Тимошенко.

У свою чергу, партія "Батьківщина" заявила, що Тимошенко не відмовлялася від участі в засіданні суду, опублікувавши на своєму сайті відповідну заяву, написану екс-прем'єром.

"Пенітенціарна служба свідомо вводить суспільство в оману і поширює брехню про те, що Юлія Тимошенко нібито відмовилася від участі в судовому засіданні з допитом нібито свідка у справі Щербаня, який має відбуватися в рамках досудового слідства", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, 13 лютого судове засідання щодо проведення слідчих дій у кримінальному провадженні про вбивство народного депутата Євгена Щербаня почалося за відсутності підозрюваної екс-прем'єра Тимошенко.

Слідчий суддя Оксана Царевич визнала екс-прем'єра винною у скоєнні адміністративного правопорушення у неповазі до суду і ухвалила стягнути з неї штраф у розмірі 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тимошенко зобов'язана сплатити штраф протягом трьох місяців, в іншому випадку сума штрафу буде подвоєна.

Неповагою до суду обвинувачення у справі вважає регулярну відмову екс-прем'єра бути на судовому засіданні під приводом проблем зі здоров'ям. !zn

Читайте також:

Тимошенко оштрафували на 17 тис грн за неповагу до суду

Власенко спростував відмову Тимошенко їхати в Київ на судове засідання у справі Щербаня

Тимошенко вже десять місяців відмовляється прибути до суду щодо ЄЕСУ

Опозиція докладе всіх зусиль для того, щоб відправити Тимошенко за кордон