"Батьківщина" хоче відправити у відставку омбудсмена Лутковську

31 сiчня 12:19

Депутати від фракції "Батьківщина" вважають, що посада омбудсмена повинна належати опозиції, а також, що місце Валерії Лутковської повинен зайняти правозахисник Євген Захаров.

 

Депутат фракції "Батьківщина" Олександра Кужель пропонує створити парламентську слідчу комісію про перевірку фактів порушень прав людини і підняти питання про відставку омбудсмена Валерії Лутковської.

"Ми повинні створити слідчу комісію про перевірку фактів порушення прав людини і про зняття посади Валерії Лутковської", - сказала Кужель, виступаючи у четвер на зборах опозиційних депутатів у парламенті. У своєму виступі народний депутат звинуватила Лутковську у брехні.

За словами депутата, цю посаду повинен зайняти правозахисник Євген Захаров. "Ми повинні заявити, що уповноважений з прав людини - це посада опозиції", - сказала депутат.

Крім того, вона попросила звернутися до керівництва парламенту з вимогою заслухати на першому пленарному тижні нової сесії генерального прокурора Віктора Пшонку.

Як повідомлялося, раніше опозиція заявила, що зібрала 158 підписів за проведення позачергової сесії, на якій хотіла розглянути питання про відставку генпрокурора Віктора Пшонки і створити слідчу комісію щодо ситуації навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-міністра МВС Юрія Луценка.

Зазначимо, що раніше 30 січня фракція партії "УДАР" у Верховній Раді подала письмове звернення у парламент про ініціацію питання про відкликання Рибака з посади спікера. !zn

Читайте також:

Лутковська вирішила не втручатися у звільнення українки у Сирії

Власенко попросив, щоб "представник гестапо" Лутковська замість Тимошенко відвідала саму себе

Лутковська звинуватила свою попередницю Карпачову в політизації посади омбудсмена