"Батьківщина" анонсувала прес-конференцію про позбавлення Власенка депутатського мандата

28 лютого 22:27

В опозиції збираються розповісти про те, що влада готує арешт захисника Юлії Тимошенко.

 

Прес-служба "Батьківщини" анонсувала прес-конференцію під назвою: "Нова хвиля політичних репресій: влада незаконно позбавила Сергія Власенка депутатського мандата і планує його арешт".

Прес-конференцію 1 березня о 9:30 проведе голова політради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександр Турчинов.

Повідомити будь-які подробиці заздалегідь у прес-службі "Батьківщини" відмовилися.

"Всі деталі розповість на прес-конференції Олександр Турчинов", - сказала журналістам НБН працівниця прес-служби. В той же час вона додала, що офіційно Власенка ще не позбавили мандата, оскільки для цього потрібно як мінімум рішення Регламентного комітету, але певні рішення нібито вже були прийняті.

Як зазначає "Українська правда", відповідно до Конституції, рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата приймається більшістю від конституційного складу Верховної Ради.

Однак у разі невиконання вимоги щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності повноваження народного депутата припиняються достроково на підставі закону за рішенням суду.

Власенко, будучи захисником Юлії Тимошенко і депутатом Верховної Ради, мав адвокатське посвідчення, яке лише нещодавно попросив анулювати.

При цьому на судових засіданнях у справах екс-прем'єра Власенко завжди наполягав, що він не адвокат, а захисник, яким за старим КПК міг бути будь-хто. !zn

Читайте також:

Власенко вважає невипадковою ідею повернути в Україні смертну кару

Прикордонники не випустили Власенка до Страсбурга на сесію ПАРЄ

Власенко заявив про фальсифікації доказів у кримінальній справі

Кузьмін поки не планує садити Власенка