Башар Асад співпрацює з Аль-Каїдою, - екс-посол Сирії в Іраку

15 липня 08:34

Екс-посол Наваф Фарес розкритикував іракського прем'єра Нурі аль-Малікі, який, за словами дипломата, знає про дії Асада проти Іраку.

 

Колишній сірійський посол в Іраку Наваф Фарес, який оголосив 11 липня про перехід на сторону опозиції, звинуватив президента Сирії Башара Асада в тому, що той допускає використання бойовиками Аль-Каїди сирійської території для організації терористичних атак в Іраку.
Про це Фарес заявив в інтерв'ю телеканалу Аль-Джазіра, повідомляє Радіо Свобода.
Одночасно екс-посол Сирії піддав критиці іракського прем'єра Нурі аль-Малікі. За словами колишнього посла, аль-Малікі утримується від втручання в кризу в Сирії, хоча він у курсі протиправних дій Асада щодо Іраку.
Як повідомлялося, сьогодні спостерігачі ООН у Сирії відвідали село Треймсі в центральній частині країни, де в четвер було убито близько 200 осіб. Вони зустрілися з мешканцями села та оглянули місця, що обстрілювали з танків і вертольотів. Місцеві жителі з обуренням показали спостерігачам гільзи від танкових снарядів і звинуватили Росію в поставках зброї та боєприпасів режиму Асада.
Якщо відомості про вбитих у Треймсі підтвердяться, трагедія в цьому селищі стане однією з найкривавіших сторінок громадянського конфлікту в Сирії, що триває вже 16 місяців. !zn
Читайте також: