Балога впевнений, що звільнення Тимошенко і Луценко вже не виправить відносини із Заходом

21 грудня 18:10

Балога вважає, що Захід розцінює політичні переслідування не як помилки й непорозуміння, а як точні свідчення перетворення України в державу, правляча еліта якого не розуміє і не приймає європейських цінностей.

 

Західне співтовариство пройшло точку неповернення у відносинах з правлячою нині владною командою. Про це у своїй статті для ZN.UA пише народний депутат Віктор Балога.

«Не варто чекати чогось проривного і від майбутнього саміту Україна-ЄС, проведення якого досі під питанням. Більш того, думаю навіть звільнення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, а також припинення кримінальних справ проти опозиційних політиків вже не здатне сприяти вирішенню навіть частини двосторонніх проблем», - вважає Балога. За його словами, Захід розцінює політичні переслідування не як помилки й непорозуміння, а як точні свідчення перетворення України в державу, правляча еліта якого не розуміє і не приймає європейських цінностей. «Остаточно знищити цей шанс можуть незграбні гри в геополітики і геоекономіки, які Київ затіває всякий раз, коли падає температура у відносинах з Брюсселем. Маю на увазі нарочито гучні розмови про зближення з тими структурами на пострадянському просторі, які фактично управляються Росією», - зазначив політик. «Але Захід на подібний примітивний шантаж давно не звертає уваги. Для нього недемократична корумпована Україна не представляє беззастережної цінності (без Білорусі Європа якось обходиться, і нічого ...)», - додав він. Подробиці читайте у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Віктора Балоги« Динаміка гальмування. Погляд на поточний момент і перспективу». !zn Читайте також: Росія дає Україні півроку, щоб визначитися щодо співпраці з Митним союзом В Європарламенті застерегли Україну від можливого кримінального переслідування Немирі Азаров хоче взаємодіяти і з Митним союзом, і з ЄС