Балога впевнений, що Янукович не підпише закон про мови

07 серпня 07:03

Глава МНС Віктор Балога не виключає, що президент України не підпише скандальний закон «Про основи державної мовної політики» у нинішній редакції. Також політик упевнений, що цей закон не принесе користі країні.

 

Президент Віктор Янукович не підпише мовний закон у прийнятій парламентом редакції. Таку думку висловив глава МНС Віктор Балога.

«Думаю, президент і сам здійснить потрібні дії. Я впевнений, що ми не дійдемо до реалізації цього закону. Так чи інакше, але він не буде діяти на території України», - сказав Балога.

«Я вважаю, що затверджений парламентом закон не принесе користі країні», - упевнений міністр, пише Коммерсант-Украина.

«Угорська мова як була мовою навчання в деяких закарпатських школах, так вона там і залишиться. Як було в регіоні кілька російськомовних шкіл, так вони і залишаться, і нові навчальні заклади завдяки цьому закону не відкриються. Як не було русинських шкіл, так вони і не з'являться», - зазначив він.

«Так навіщо Україні такий закон? І без нього всі закарпатські угорці пишуть російською і російською говорять в органах влади, і не будуть вони переходити на українську мову. Так для чого потрібен весь цей процес» - сказав він.

Як повідомлялося раніше, 31 липня голова Литвин підписав закон про мовну політику. В той же день він був переданий на підпис Януковичу, який має намір обговорити його з інтелігенцією 7 серпня.

Перший президент України Леонід Кравчук раніше повідомив, що Віктор Янукович призначив групу фахівців, які працюють над поліпшенням закону «Про основи державної мовної політики». !zn

Читайте також:

Герман вважає, що Литвин, підписавши «мовний» закон, забрав у Януковича основний козир


Регіонал Стоян зізнався, що голосував за п'ятьох, назвавши себе «багатоверстатником»

Кравчук написав Януковичу листа з проханням змінити закон про мови

У Януковича згодні, що «мовний» закон суперечить Конституції (документ)

Литвин підписав закон про мови. Останнє слово за Януковичем