Балога розповів, чому на виборах «бикуючі» перемогли «ідейних»

21 грудня 17:41

За словами Балоги, на останніх виборах виборці дотримувалися принципу «з паршивої вівці хоч вовни жмут», орієнтуючись не на ідеї кандидатів, а на роздачу продпайків.

 

На останніх парламентських виборах в ходу були не стільки ідеї, програми та особистості, скільки готівка, продпайки і всілякі послуги. Про це у своїй статті для DT.UA пише народний депутат Віктор Балога.

За його словами, на «глибоко споживче» ставлення можновладців до своєї країни виборці відповіли симетрично. «Народ розсудив по-своєму, він слідував принципу «з паршивої вівці хоч вовни жмут», - зазначив політик. «У результаті «бикуючі» отримали можливість перемогти «ідейних». Нехай не скрізь, але досить часто, щоб говорити про це, як про дику, непривабливу тенденцію. Яка, судячи з усього, надовго збереже свою актуальність», - пише Балога. «Той факт, що на сході країни були округи, де імена щасливих фінішерів були відомі ще до старту, лише підтверджує тезу: після п'ятирічного перепочинку вибори знову перетворилися зі змагання в битву. А воля виборця найчастіше зовсім не впливала на процес визначення переможця», - додав він. Подробиці читайте у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Віктора Балоги «Динаміка гальмування. Погляд на поточний момент і перспективу». !zn Читайте також: Балога пропонує штрафувати депутатів за незнання української мови Першою «тушкою» Партії регіонів став Балога-молодший Порошенко у Раді вирішив бути сам по собі, Балога ще в роздумах