Балога прокоментував зустріч Януковича і Путіна: Багато невихованості, пропозиції знежирені

13 липня 10:01

Оцінюючи результати зустрічі, Балога висловив думку, що нових ідей російська делегація не привезла, а щодо Митного союзу і Єдиного економічного простору застосувала свою тактику примусу.

 

Міністр з надзвичайних ситуацій Віктор Балога розкритикував поведінку російської делегації під час зустрічі президента України Віктора Януковича і президента Росії Володимира Путіна в Ялті 12 липня.

"Вчора був на комісії з росіянами. Враження похмурі. Багато невихованості, від цього гостинних українців трясло. Президент Путін перевищив допустимі ліміти запізнення. Поїхав до байкерів та їхніх бойових подруг, цим показав пріоритети. Вийшло навпаки, ніж у старій пісні "першим ділом дівчата, а літаки потім". Справи не відповідають словам", - написав Балога на своїй сторінці у Facebook.

Окремо глава МНС прокоментував поведінку Путіна: "Неввічливо втручатися, коли говорить господар зустрічі. Очевидно, Путін не знає цього правила. Коментував виступ президента Януковича. Напевно, думав, що це доречно і розумно. З цим згодні були далеко не всі. Дехто з гостей також, це було помітно".

Оцінюючи результати зустрічі, Балога висловив думку, що нових ідей російська делегація не привезла. "Пропозиції знежирені. Мислення залишилося те саме: "Ми дотуємо Україні на мільярди доларів знижкою на газ". "Україна має вигідну ціну на російський газ". Може, це говорилося для Нижнього Тагілу або Вятки? Києву слухати таке вже не цікаво. Кремль, міняй диск", - порадив глава МНС.

- Путін перед зустріччю з Януковичем заїхав у гості до байкерів

Щодо Митного союзу і Єдиного економічного простору, як розповів Балога, росіяни застосували свою тактику примусу. "Начебто це потрібно не їм, а нам. Знайшли прекрасний приклад - Білорусь. Явно не розуміють, що для українців це не орієнтир. Мабуть, далі думають, що Україна спить і бачить себе у неоСРСР. Щось там у них у підходах явно застопорилося", - вважає міністр.

На його думку, "сусіди, які один одного поважають, у всьому поводять себе серйозно.«Українська сторона показала, що вважає Росію партнером. Що показала Росія? Мені особисто нічого нового", - сказав Балога.

Як повідомлялося, 12 липня у Криму відбулося 5-те засідання російсько-української міждержавної комісії. На захід російська делегація прибула зі значним запізненням. !zn

Читайте також:

Україна і Росія домовилися про делімітацію азово-керченського кордону

Янукович замахнувся на саміт G20

Янукович має намір відвідати Путіна восени

Путін перед зустріччю з Януковичем заїхав у гості до байкерів