Балога пояснив, чому пішов з уряду

24 грудня 05:21

Екс-міністру МНС Віктору Балозі президент пропонував стати міністром ще в 2010 році, але політик відмовився тому, що в той період відчув, що немає чіткого розуміння свого місця і ролі в новому Кабміні.

 

Україна все більше віддаляється від Європи і західних цінностей. Зате може увійти у структури, за якими проглядається контур нового Радянського Союзу. Про це розповів народний депутат Віктор Балога.

Пословам екс-міністра МНС, увійти в уряд президент йому пропонував ще у 2010 році.

«Мені пропонували високу посаду в уряді ще у березні 2010-го. У день голосування (тоді уряд призначався Верховною Радою) я проїхав повз парламент на крейсерській швидкості. Відчув, що немає чіткого розуміння свого місця і ролі у новому Кабміні. А без цього сідати в міністерське крісло марно», - розповів він.

Балога додав, що президент і надалі наполягав, щоб він таки увійшов в уряд.

«Ми з ним кілька разів зустрічалися. Для мене було важливо почути від глави держави, що Кабмін, як і вся нова влада, буде займатися реформами і мати для цього всі необхідні повноваження. Крім того, президент підтвердив мені, що Україна продовжить рухатися в Європейську Унію», - пояснив екс-міністр.

Нарешті, Балога погодився і став міністром. Одними зі своїх досягнень на цій посаді вважає прийняття Верховною Радою Кодексу цивільного захисту, підготовку законодавчих актів з дерегуляції підприємницької діяльності та впровадження системи екстреного виклику 112.

«Навіть бюджетний рядок на систему 112 було передбачено, щоправда, заявлених на реалізацію цього проекту півмільярда гривень МНС так і не отримало», - поскаржився він.

Балога додав: «І з європейським вектором якось не складається. Україна все більше віддаляється від Європи і, в широкому сенсі, західних цінностей. Однак знову замаячила перспектива увійти у структури, за якими проглядається контур нового Радянського Союзу. Хоча більшість українських і надалі відстоюють курс на Європу».

Тому урядовий майданчик втратив актуальність, пояснив він.

«Врешті-решт, два роки в уряді - це роки нового досвіду, який зайвим не буває, - підкреслив екс-міністр. - А парламент для мене є чистим аркушем. І не тому, що не знаю, як він працює, адже вже був народним депутатом. А тому, що і часи зараз інші, і політична конфігурація відмінна навіть від тієї, яка була ще рік тому». !zn

Читайте також:

Балога розповів, чому на виборах «бикуючі» перемогли «ідейних»

Балога пропонує штрафувати депутатів за незнання української мови

Першою «тушкою» Партії регіонів став Балога-молодший

Порошенко у Раді вирішив бути сам по собі, Балога ще в роздумах