Балога вважає нинішній парламент не таким "ручним", як попередній

23 березня 10:29

Депутат вважає, що в будь-якій гілці влади "один лише "ручняк" в управлінні рано чи пізно призведе до колапсу".

 

Парламентська бійка

Лідер партії "Єдиний центр", народний депутат вважає, що в нинішній Верховній Раді вже не працює режим "ручного управління", як у попередній. Про це він повідомив в інтерв'ю ZN.UA.

"Для парламенту важливо, щоб ним не намагалися керувати вручну. Та й взагалі, у будь-якій гілці влади один лише "ручняк" в управлінні рано чи пізно призведе до колапсу", - заявив політик.

Балога висловив упевненість у тому, що "ручняк" в Раді вже не працює. "Сказати, що немає більшості, не можу: більшість однозначно є. Але бути впевненим, що сьогодні можна досягнути результатів, які досягалися в минулому скликанні, - немає. Не буде тієї легкості. Згадайте, як продавили Харківські угоди. Нехай спробують зараз щось так само провести", - зазначив він.

Політик не взявся однозначно стверджувати, чи спровокована подібна ситуація слабкістю влади або силою опозиції: "Не буває одного без іншого. Щоб більшість було мотивованим, потрібна гармонія у відносинах між нею і президентом. Але гармонія не класу - "я начальник, ти підлеглий", а класу - "ми команда". Тоді будуть результати. Ні - будуть проблеми".

За його словами, спроби позбавити парламент самостійності "дуже зіпсували настрій депутатів. У тому числі у фракції ПР".

При цьому Балога заявив, що в Раді нового скликання тиск на депутатів посилився. "Як ви думаєте, якщо у Павла Балоги відбирають мандат - це що, просто концерт? Тиск є, і він безпрецедентний", - підкреслив він.

Подробиці читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" у інтерв'ю Віктора Трегубова з Віктором Балогою. !zn

Читайте також:

На Закарпатті дружина і син Балоги виграли місцеві вибори

Балога впевнений, що звільнення Тимошенко і Луценка вже не виправить відносини із Заходом

Балога пропонує штрафувати депутатів за незнання української мови