Балога: в Україні грубо і зухвало стежать за політиками

31 березня 15:33

Віктор Балога обурений інцидентом зі стеженням за Арсенієм Яценюком у Чернівцях: "Вже не важливо, як це будуть коментувати силовики".

 

Колишній міністр з надзвичайних ситуацій, народний депутат вважає інцидент зі стеженням за лідером фракції "Батьківщина" Арсенієм Яценюком у Чернівцях проявом "печерної дикості".

"Не знаю, чи це самодіяльність, чи робота за вказівкою з київських кабінетів, але інцидент у Чернівцях - це печерна дикість. І вже не важливо, як це будуть коментувати силовики. Факт залишається фактом - в Україні грубо і зухвало стежать за політиками", - написав Балога на своїй сторінці в Facebook.

Він припустив, що ніяких відставок подія не викличе, скоріше підуть "спростування".

"Чи було б це предметом дискусій у країнах цивілізованого світу? Швидше за все - так. І як після цього представників української влади будуть приймати в Європі, я, наприклад, не уявляю", - зазначив депутат.

- Чернівецька міліція звинуватила Яценюка у втручанні в роботу правоохоронців

Зазначимо, що прогноз Балоги збувається - УМВС України в Чернівецькій області вже розповсюдила коментар, в якому заявила, що в затриманому Яценюком автомобілі знаходилися співробітники міліції, "які проводили заходи, не пов'язані з діяльністю народних депутатів".

Крім того, правоохоронці звинуватили народних депутатів Арсенія Яценюка і Геннадія Москаля у незаконному втручанні в діяльність правоохоронних органів. За цим фактом УМВС відкрито кримінальне провадження, зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ст. 343 ч.1 КК України.

Нагадаємо, 30 березня прес-служба "Батьківщини" повідомила, що після акції "Вставай, Україно!" в Чернівцях Арсеній Яценюк зауважив, що за ним велося незаконне зовнішнє спостереження на двох машинах, одну з яких вдалося затримати. Опозиціонери зробили заяву про скоєння кримінального злочину і викликали наряд міліції. !zn

Читайте також:

Балога не дасть опозиції себе використовувати

Яценюк викрив у Чернівцях незаконне стеження за собою (ФОТО, ВІДЕО)

Турчинов: Депутатам від опозиції погрожують за вказівкою Януковича

У Віктора Балоги більше мільйона гривень доходу, але немає ні квартири, ні машини