Балога не дасть опозиції використовувати себе в своїх цілях

24 березня 10:02

Політик стверджує, що ні "Батьківщина", ні "УДАР", ні "Свобода" не відображають всієї опозиційності українського суспільства.

 

Лідер партії "Єдиний центр", народний депутат вважає себе опозиціонером, проте не підтримує ініційовану партіями "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" акцію протесту "Вставай, Україно!". Про це він повідомив в інтерв'ю ZN.UA.

Політик зазначив, що, відмовившись підтримати акцію "Вставай, Україно!" в Ужгороді, він не виступав проти когось конкретно з лідерів опозиції, проте "на все має бути свій час".

За його словами, в суспільстві спостерігаються великі протестні настрої, однак на мітинги ходить мало людей.

"Вважаю, що з такими акціями, по-перше, не треба поспішати, а по-друге, до них слід залучати широкий спектр громадських організацій, а не тільки партійні бренди. Партії ніколи самі по собі нічого не досягали. І в 2004-му точку кипіння визначили не вони, а думка громадськості. Ні "Батьківщина", ні "УДАР", ні "Свобода" не відображають всієї опозиційності українського суспільства", - заявив Балога.

Головним носієм опозиційності, на думку депутата, є народ України. "А для того щоб він активно виходив на мітинги, з ним потрібно працювати. І в жодному разі не виставляти прапори політичних сил. Тільки український прапор", - вважає політик.

Щодо можливості свого залучення до планів опозиції, Віктор Балога заявив: "Якщо опозиція дійсно має щире бажання залучити людей у свої ряди, то не варто це робити через Порошенка або Балогу... Треба відразу орієнтуватися на громадськість. А спроби когось використати?.. Не думаю, що таке можливо".

При цьому депутат запевнив, що його сьогоднішня позиція є опозиційною. "Я ж не змінюю свій вектор! Навіщо мене на припаивать, щоб визначити, де я є?", - підкреслив він.

Подробиці читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" у інтерв'ю Віктора Трегубова з Віктором Балогою. !zn

Читайте також:

На Закарпатті дружина і син Балоги виграли місцеві вибори

Балога впевнений, що звільнення Тимошенко і Луценка вже не виправить відносини із Заходом

Балога пропонує штрафувати депутатів за незнання української мови