Азарову не подобається, коли міністрів "хапають за рукави і ставлять питання"

19 березня 13:46

Прем'єр не відповів на прохання журналістів прибрати загороджувальні стрічки у Кабміні для кращого доступу до міністрів. "Якщо не подобаються чорні, вішайте червоні", - з усмішкою заявив він, доручивши замість цього ще більше активізувати провладну пропаганду.

 

Члени уряду стануть ще відкритішими і більш доступними для засобів масової інформації, але тільки "у певному форматі спілкування".

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров на прес-конференції в Києві у вівторок, 19 березня.

За його словами, напередодні він провів нараду з міністрами, керівниками відомств і керівниками прес-служб, де було ухвалено низку рішень.

"По-перше, про періодичність зустрічей всіх перших керівників із журналістами: буде створено графік, за яким наші міністри будуть зустрічатися, відповідати на питання, дискутувати. По-друге, ми домовилися про те, що робота прес-служб стане більш активною - тобто більш активно будуть направлятися матеріали роботи міністерств і відомств", - повідомив Азаров.

Прем'єр також відзначив, що дав завдання міністрам бути більш доступними у популярних соціальних мережах, таких, як твіттер або фейсбук, незважаючи на те, що спілкування з читачами "не завжди приносить позитив".

"А чого б вам, панове міністри, так само, як і я, виділяти визначений час і активно працювати з нашими людьми. Це крім підвищення довіри нічого, так би мовити, негативного не дасть", - передав Азаров свою розмову з членами уряду.

У той же час Азаров заявив, що не схвалює неформальне спілкування міністрів з журналістами до і після засідань Кабміну. На думку прем'єра, отримувати інформацію з перших вуст журналісти повинні тільки на офіційних заходах.

"Мені не дуже подобається формат спілкування, коли людина йде на засідання Кабінету міністрів, а її за рукави хапають і просять відповісти на якесь питання. Це, на мій погляд, неправильно", - заявив Азаров.

І продовжив: "Має бути формат спілкування - це і прес-конференції, брифінги, круглі столи. Будемо цей формат вдосконалювати".

Після чого, на уточнююче запитання журналістки, чи приберуть все ж у залі засідань Кабміну загороджувальні стрічки, Азаров з усмішкою заявив: "Ну давайте так - прес-службі я доручаю: "Розберіться там, якщо не подобаються чорні - повісьте червоні".

Нагадаємо, що Азаров вже вперше із завидною періодичністю дає вказівку міністрам "бути більш відкритими для ЗМІ", активніше розповідати і пояснювати суть реформ, що проводяться, а для журналістів "забезпечити максимально зручні та комфортні умови роботи". !zn

Читайте також:

Азаров наказав міністрам активніше піарити у ЗМІ "покращення життя"

Азаров доручив міністрам активізувати провладну пропаганду у ЗМІ

Азаров вважає, що "негатив" на ТБ роблять зрадники і легкодухі