Азаров звинуватив у смерті чорнобильця в Донецьку «популістів, навіть провокаторів»

30 листопада 09:18

Прем’єр-міністр Микола Азаров переклав відповідальність за смерть Геннадія Конопльова у Донецьку на організаторів акцій протесту проти соціальної політики уряду.

 

«У Донецьку сталася надзвичайно трагічна подія: померла літня людина, яка вийшла протестувати. Причому померла тоді, коли компроміс, власне, був знайдений, але його не донесли до людей. Це жахлива несправедливість! Протести закінчаться, а людину не повернеш – ось про що всім треба задуматись, шановні», - сказав М.Азаров, відкриваючи засідання уряду в середу, 30 листопада.

«На жаль, в останніх подіях ми бачимо, що нам дуже часто опонують професійні популісти, навіть провокатори, що людські болі використовують, як таран, для боротьби за власну політичну вигоду. Це не тільки не гідно, а й небезпечно», - повідомив голова уряду.

Нагадаємо, що у вівторок в місті Родинське Донецької області поховали учасника акції протесту чорнобильців Г.Конопльова, який помер 27 листопада після розгрому і демонтажу намету біля регіонального управління Пенсійного фонду в Донецьку.

Представники чорнобильських організацій, які вчора пікетували Кабінет міністрів, протестуючи проти скасування їм пільг, закликають Генпрокуратуру визнати смерть Г.Конопльова навмисним вбивством, яке вчинила чинна влада.