Азаров заявив, що Шевченко писав на «малоросійській мові»

25 липня 17:59

Написані на «рідній малоросійській мові» вірші Тараса Шевченка більш величні, ніж написані російською, впевнений Азаров.

 

Прем'єр-міністр України Микола Азаров в інтерв'ю російській газеті «Завтра» кілька разів вжив слово Малоросія щодо України і заявив, що Тарас Шевченко писав як російською, так і «рідною малоросійською мовою».

«Я повинен нагадати вам, що великий Кобзар України Тарас Григорович Шевченко писав російською мовою. Вся проза його - російською мовою, всі листи його - російською мовою. Він, живучи в Петербурзі, намагався і вірші свої писати російською. Хоча, звичайно, його вірші, написані рідною малоросійською мовою, більш досконалі і високомовні петербурзьких», - сказав Азаров.

Відповідаючи на запитання журналіста видання Олександра Проханова про «пасіонарну агресію, яку постійно демонструють «западенці», Азаров заявив: «Повертаюся до початкової болісної проблеми. Ми абсолютно з розумінням ставимося до проблеми української мови, - рідної мови для багатьох. Наш уряд дуже серйозно займається україномовними фільмами і україномовними виданнями. Це тема, якою ми займалися і будемо займатися». !zn



Читайте також:

Опозиція заперечує право половини населення говорити рідною мовою, - Азаров


Азаров нарахував в Україні 20 млн росіян і заявив, що українці чинять опір реформам

Азаров зізнався, що йому важко і нудно працювати