Азаров запропонував всім партіям об'єднатися в одну велику коаліцію

09 листопада 12:42

Прем'єр-міністр Микола Азаров запропонував лідерам усіх партій у Верховній Раді припинити конфронтацію "хоча б на рік".

 

Прем'єр-міністр, лідер Партії регіонів Микола Азаров звернувся до керівників всіх політичних партій, представлених у парламенті, з пропозицією приступити до переговорів про формування «серйозної і великої коаліції».

«Масштаб завдань, які сьогодні стоять перед країною у непростих умовах світової економіки, вимагає консолідації, а не конфронтації. Я абсолютно відповідально про це заявляю, і ми готові до серйозних обговорень усіх проблемних питань», - сказано в заяві прем'єра, розміщеній на офіційному сайті Кабінету міністрів.

Він закликав забути про амбіції і конфронтації, і об'єднуватися та працювати на благо України.

Азаров зазначив, що зараз Україна знаходиться в набагато кращих умовах, ніж, наприклад, у березні 2010 року. «І, тим не менш, ті виклики, які зараз стоять перед нашою економікою, дуже серйозні», - уточнив він.

«Дехто починає лихословити: нібито Партія регіонів заявляла про подолання руїни. Так, руїна подолана, але Партія регіонів ніколи не говорила про подолання світової економічної кризи», - зазначив Азаров.

Прем'єр нагадав, що найближчі вибори відбудуться через два з половиною роки.

«Тому хоча б дайте рік часу на спокійне життя. І цього часу достатньо, щоб консолідовано приймати рішення. А через рік - знову починайте. Через рік-півтора почнеться президентська кампанія», - сказав він.

Нагадаємо, напередодні ЦВК завершила обробку електронних протоколів за партійними списками на парламентських виборах, що відбулися 28 жовтня.

Згідно з оприлюдненими даними, у нову Раду проходять Партія регіонів, що набрала 30,00% голосів, «Батьківщина» - 25,54%%, «УДАР» - 13,96%, КПУ - 13,18%, і «Свобода» - 10,44%.

Таким чином, Партія регіонів в новому парламенті за партійними списками отримає 72 депутатських мандати, ВО «Батьківщина» - 62, «УДАР» - 34, Комуністична партія - 32, ВО «Свобода» - 25.

Ще 225 депутатів обираються за мажоритарними округами. !zn

Читайте також:

Азаров повідомив «простим людям», що обрані в Києві депутати нічим їм не допоможуть (ВІДЕО)

Об’єднана опозиція має намір оскаржувати законність виборів в Євросуді

Янукович сподівається почути результати виборів до кінця тижня