Азаров запевнив норвежців у своїй прихильності курсу на євроінтергацію

30 листопада 17:19

Якщо Європа хоче в перспективі бачити Україну членом європейської спільноти, то необхідно підписувати Угоду про асоціацію, вважає Азаров. «Як кажуть, м'яч знаходиться на полі Євросоюзу».

 

Курс України на євроінтеграцію залишається незмінним. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров після зустрічі з міністром закордонних справ Норвегії Еспен Ейде, повідомляє прес-служба українського уряду.

«Ми парафували угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС. Ми готові рухатися далі. Зараз, як кажуть, м'яч знаходиться на полі Євросоюзу. Якщо вони хочуть у перспективі бачити Україну членом європейської спільноти, то необхідно рухатися далі по ратифікації цієї угоди», - сказав Азаров.

- Меркель не бачить можливості підписати Угоду про асоціацію ЄС з Україною

Водночас прем'єр-міністр запевнив, що зі свого боку українська влада віддає собі звіт, що спочатку нашій країні необхідно здійснити багато найсерйозніших перетворень для того, щоб мати всі підстави подавати заявку на вступ до ЄС.

«Ми розуміємо, що треба бути готовими до вступу, тому ми намітили для себе серйозну програму перетворень в економіці, правовій системі, забезпеченні прав людини і демократії, в розвитку громадянського суспільства. Ми цю програму будемо виконувати, і досягати тих стандартів, які прийняті в ЄС», - сказав Азаров.

Водночас він підкреслив, що Україну не може не турбувати нинішні стан ЄС і економіки країн єврозони, оскільки ці країни є одними з найбільших торговельно-економічних партнерів, і відповідно спад в єврозоні негативно позначається на Україні.

Тому, підкреслив Азаров, Україна зацікавлена, щоб кризу в єврозоні якнайшвидше було подолано. !zn

Читайте також:

У ЄС озвучили можливі терміни підписання угоди про асоціацію з Україною

Саміт Україна-ЄС відбудеться «в жодному разі», хоча Євросоюз і не поспішає його призначати

Україна провалила план дій щодо Угоди про асоціацію з Євросоюзом

ЄС недостатньо чесних виборів в Україні для підписання угоди про асоціацію