Азаров запевнив, що Тимошенко не били

16 травня 10:33

Жоден з 80 опитаних не підтвердив факт застосування сили до Тимошенко. Якщо до екс-прем'єра застосовувалася б сила, винні понесли б не тільки адміністративну, але і кримінальну відповідальність.

 

Факт застосування фізичної сили до колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, згідно з результатами відповідної перевірки, не підтвердився. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Жоден із 80 опитаних осіб, а це були водії, медсестри, лікарі, офіцери охорони, не підтвердив факт застосування сили», - заявив він.

Варто відзначити, що Азаров акцентував, що влада не зацікавлена в тому, щоб приховувати істину в цій справі.

«Якби цей факт підтвердився, то це дійсно поставило б репутацію України на дуже низький щабель», - зауважив він.

Прем'єр також запевнив, що якби факт побиття підтвердився, винні понесли б не тільки адміністративну, але і кримінальну відповідальність.

У той же час, розповідаючи про медичну складову ситуації з Тимошенко, Азаров розкритикував екс-прем'єра за те, що, відмовляючись від допомоги українських лікарів, вона фактично ставить під сумнів репутацію української медицини.

«Ну, якось же ми 46 млн людей лікуємо? І, слава богу, смертність скорочується в останні роки», - заявив він.

Раніше Азаров, виступаючи в Європарламенті, заявив, що колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко може бути звільнена тільки за рішенням суду.

Нагадаємо, що 16 травня Тимошенко погодилася продовжити лікування.

Як повідомлялося, Тимошенко заявила, що під час примусової госпіталізації 20 квітня в ЦКБ № 5 співробітники пенітенціарної системи застосував до неї заходи фізичного впливу. Пізніше в Українських ЗМІ з'явилися фотографії, на яких екс-прем'єр демонструє синці на руках і животі.

У прокуратурі Харківської області не виключають, що Тимошенко могла заподіяти собі тілесні ушкодження самостійно. !zn

Читайте також:

Азаров не виключив можливості лікування Тимошенко за кордоном

Тимошенко буде проходити сім лікувальних процедур на день (документ)

Німецький лікар розповів про хворобу Тимошенко: Це не лікується фізіотерапією і кількома пігулками