Азаров в Лондоні привітався з королевою Єлизаветою та поспілкувався китайськими комуністами

29 липня 07:10

Азаров у Лондоні побував на прийомі, який королева Єлизавета ІІ влаштувала для 100 глав офіційних делегацій, а також запросив в Україну прем'єр-міністрів Панами, Естонії, Бельгії, Чорногорії та Лівану.

 

У ході візиту до Великобританії прем'єр-міністра України Миколи Азарова, який брав участь у заходах, присвячених відкриттю ХХХ літніх Олімпійських ігор, відбувся ряд зустрічей і бесід з керівниками зарубіжних держав.

Як повідомляє прес-служба українського уряду, Азаров обмінявся привітаннями з королевою Великобританії Єлизаветою ІІ, прем'єр-міністром Великобританії Девідом Камероном, першою леді США Мішель Обамою, генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном, прем'єр-міністром Ірландії Ендою Кенні.

У ході бесіди з членом Державної ради Китаю Дай Бінго сторони обговорили аспекти майбутнього візиту в Китай президента України, а також питання міжпартійного співробітництва Партії регіонів з Комуністичною партією Китаю.

Відбулися бесіди та обговорення питань, що становлять взаємний інтерес, з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим, президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим, президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, президентом Литви Далею Грібаускайте, канцлером Австрії Вернером Файманом, президентом Чехії Вацлавом Клаусом, прем'єр-міністром Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом , прем'єр-міністром Бельгії Еліо ді Рупо, прем'єр-міністром Молдови Владом Філатом, прем'єр-міністром Естонії Андрусом Ансіпом, прем'єр-міністром Румунії Віктором Понтій.

З президентом Чехії Вацлавом Клаусом Микола Азаров обговорив шляхи забезпечення сталого економічного зростання, питання подальшої євроінтеграції України, перспективи зони вільної торгівлі України з ЄС.

У бесіді з президентом Республіки Кіпр Дімітрос Хрістофіасом Микола Азаров підняв питання розвитку двосторонніх відносин після нещодавнього візиту в Україну глави Республіки Кіпр, а також обговорив проблематику європейської інтеграції України в контексті головування Республіки Кіпр в Європейському Союзі.

У ході розмови з прем'єр-міністром Молдови Філатом обговорювався майбутній візит прем'єр-міністра України до цієї країни.

З прем'єр-міністром Румунії була досягнута домовленість про обмін візитами глав урядів.

Канцлера Австрії Файмана Азаров запросив відвідати Україну з офіційним візитом.

Пропозиції відвідати Україну з офіційними візитами були висловлені також главі держави Монако принцу Альберту, прем'єр-міністру Бельгії Еліо ді Рупо, президенту Панами Мартінеллі, прем'єр-міністру Естонії Ансіпу, прем'єр-міністру Лівану Мікату, прем'єр-міністру Чорногорії Лукшичу.

Також відбулися зустрічі глави українського уряду з членами Міжнародного Олімпійського комітету.

Азаров обговорив з Жаком Рогге перспективи України на отримання права проводити у себе зимові Олімпійські ігри 2022 року. Президент МОК відзначив, що перший звіт комісії про можливість Карпатського регіону України прийняти зимову Олімпіаду був позитивним і вивчення заявки України триває.

Під час прийому в Букингемському палаці Микола Азаров поспілкувався з членами королівської сім'ї Великобританії. Зокрема, з принцом Кентський Майклом прем'єр-міністр України обговорив можливість організації перельоту через територію України літаків Клубу історичної авіації в рамках міжнародного проекту, ініційованого принцом. З принцесою Анною Микола Азаров обговорив перспективи розвитку в Україні кінного спорту (в 70-х роках принцеса виступала на змаганнях у Києві і зберегла добрі спогади), розвиток культурних, гуманітарних, спортивних обмінів між нашими країнами.

Також Микола Азаров провів робочий ланч з представниками британського бізнесу і членом парламенту Великобританії Джеком Строу, а також дав інтерв'ю Times та Financial Times. !zn

Читайте також:

Єлизавета II влаштувала прийом для 100 глав делегацій перед відкриттям Олімпіади

Азаров розповів в Лондоні про 10 млн га безгоспної української землі


Нас не дуже чекають в Євросоюзі. Можливо, через десять років, - Азаров


Азаров готовий співпрацювати з Митним союзом