Азаров у Москві побачив бажання Путіна і Медведєва вирішувати газове питання

26 травня 11:36

Український прем'єр заявив, що російськими лідерами було висловлено прагнення вирішити газове питання, але за час такої короткої зустрічі, як на сьогоднішньому з'їзді «Єдиної Росії», деталі не обговорювалися. Азаров при цьому підкреслив, що йдеться не про зниження ціни, а про перегляд контракту.

 

Президент Росії Володимир Путін і прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв налаштовані вирішити всі складні питання з України, в тому числі газовий. Про це в РФ сказав прем'єр-міністр Микола Азаров після зустрічі з Путіним і Медведєвим.

«Володимир Володимирович Путін і Дмитро Анатолійович Медведєв сказали, що пройшли вибори в Росії – й до Держдуми й Президента Росії. У них є твердий намір зробити все, щоб у наших відносинах були усунені ті питання, які затьмарюють наші відносини і, щоб наші відносини розвивалися, оскільки цього вимагають інтереси наших народів», - сказав М.Азаров.

Він підкреслив, що російськими лідерами було висловлено прагнення вирішити, у тому числі й газове питання.

Прем'єр зазначив, що за час такої короткої зустрічі й у такому форматі деталі не обговорювалися.

Азаров при цьому підкреслив, що йдеться не про зниження ціни, а про перегляд контракту.

«Ніхто не говорить Росії «знижуйте ціну». Йдеться про те, що ми повинні переглянути цей контракт, зробити його з такими підходами які зараз реалізує «Газпром» з іншими імпортерами газу», - сказав М.Азаров.

Він підкреслив, що В.Путін і Д.Медведєв підтвердили прагнення вирішити це питання, а умови - це питання тривалих і предметних переговорів, які будуть проводиться.

«Те, що вони висловили свою рішучість досягти компромісу в короткі терміни вже налаштовує нас на те, що ми все-таки домовимося. Ми ж ці переговори ведемо два роки», - сказав Азаров.

Азарову, за його словами, імпонувало «щире бажання керівників РФ активізувати наші контакти». !zn

Читайте також:

Путін і Медведєв запевнили Україна в тому, їх партнерська позиція залишається незмінною


Путін передав управління «Єдиною Росією» Медведєву

Президенти України та Росії зустрінуться в середині липня в Ялті

Росія вважає, що точка неповернення в газових переговорах з Україною пройдена