Азаров так і не приїхав до Донецька на вимогу чорнобильців

15 листопада 11:26

Прем'єр-міністру Миколі Азарову все ж варто приїхати до Донецька для того, щоб провести конструктивний діалог з "чорнобильцями", "афганцями" та дітьми війни, які заблокували будівлю місцевого Пенсійного фонду, заявив директор Департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду Владислав Машкін в ефірі 5 каналу.

 

«Взагалі, варто завжди домовлятися, шукати компроміс, сідати за стіл перемовин, тому що коли йде мова про ультиматуми, тоді сторони не можуть домовитися. Як досягти компромісу, якщо одні кажуть - платіть нам по 20 - 30 тисяч гривень щомісяця, тоді коли інваліди війни одержують по 2,5 - 3 тисячі гривень, а уряд говорить - ми не можемо виплачувати одній категорії таку суму, якої вистачить на сотні інших пенсіонерів», - заявив В.Машкін.

Вчора ввечері в будівлі Донецького обласного управління Пенсійного фонду України залишалися близько 350 представників громадських організацій: інвалідів-"чорнобильців", воїнів-інтернаціоналістів, дітей війни та інших. Один з представників організації "Чорнобиль-Єдність" Володимир Сумароков заявив, що протестуючі мають намір залишатися в будівлі облуправління ПФ на всю ніч, а з завтрашнього дня почати безстрокове голодування. За свій рахунок вони купили собі воду, а вживати будь-яку їжу перед голодуванням вони не збираються.

Туалети на поверсі, де знаходиться актова зала, з 17:00 були закриті. За словами представників організації, яка обслуговуює будинок, режим роботи будівлі - до 17:00 і туалети закриті саме тому.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров на зустріч з протестувальниками не приїхав.

Як повідомлялося, "чорнобильці"-інваліди Донецької області, які зайшли до будівлю облуправління ПФ, відмовляються виходити з приміщення, вимагаючи негайної зустрічі з М.Азаровим. В іншому випадку вони обіцяють у вівторок розпочати безстрокове голодування.

Пізніше вони прийняли вимоги до керівництва України. Перший пункт - Кабінету міністрів негайно провести виплати і надалі виплачувати пенсії з інвалідності та підвищення до пенсій у повному обсязі інвалідам-"чорнобильцям", інвалідам війни з числа військовослужбовців, дітям війни та іншим соціально незахищеним категоріям населення. Другий пункт - М.Азарову негайно прибути до Донецька для зустрічі з учасниками акції протесту і відновлення порушених конституційних прав.

Присутні у будівлі ПФ заявили про намір ночувати в актовій залі облуправління Пенсійного фонду і категорично відмовляються звільнити приміщення, оскільки, за словами М.Гончарова, "якщо ми вийдемо звідси, нас сюди більше не впустять".