Азаров сподівається на продовження співпраці з МВФ

24 лютого 15:19

Співпраця і не припинялася, незважаючи на те, що вже більше року МВФ грошей не виділяє.

 

Реалізація програми співробітництва України з Міжнародним валютним фондом може бути продовжена після досягнення домовленості з Росією про перегляд газових контрактів і реалізації програми енергозбереження.

Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив під час спілкування з користувачами мережі Facebook.

«У нас з фондом тільки одна розбіжність: вони вважають, що треба негайно підняти тарифи для населення на житлово-комунальні послуги у зв'язку з різким зростанням вартості газу. Ми ж вважаємо, що спочатку ми повинні реалізувати програми енергозбереження, зменшити втрати тепла, електроенергії і газу, домовитися з Росією про перегляд контрактів, і тільки тоді обговорювати подальшу реалізацію програми», - заявив Азаров.

Він також зазначив, що на останній зустрічі з головою МВФ Крістін Лагард (26 січня) досягнута домовленість створити робочу групу з перегляду програми співпраці.

При цьому Азаров підкреслив, що співпраця з МВФ продовжується.

«Хочу нагадати, що ми працюємо по бюджету на 2012 рік, погодженому з представниками МВФ. Також повну відповідність з програмою здійснює монетарна політика», - сказав прем'єр.

Нагадаємо, МВФ у липні 2010 року вирішив відновити співпрацю з Україною, затвердивши для країни нову програму stand-by на SDR10 млрд (близько 15,6 млрд доларів). Тоді ж Київ отримав перший транш у розмірі SDR1, 25 млрд. У грудні 2010 року МВФ виділив Україні другий транш кредиту stand-by у розмірі SDR1 млрд.

У 2011 році МВФ Україні грошей не давав. Однією з причин стало небажання української сторони підвищувати ціни на газ і тарифи на послуги ЖКГ.

У 2012 році Україна повинна повернути МВФ SDR2, 433 млрд (3,719 млрд доларів за поточним курсом), у тому числі SDR199 млн у рахунок відсотків. !zn

Читайте також

МВФ може припинити кредитування України

У МВФ і без тарифів зараз не надто шанують офіційний Київ

Кабмін звернувся до Світового банку, аби не виконувати вимогу МВФ

МВФ поставив владу у глухий кут, зажадавши у рік виборів підвищити ціни на газ

Хорошковський і Клюєв повернулися від МВФ ні з чим