Азаров назвав злочином «зливати», про що говорять у Кабміні

07 вересня 14:34

Прем'єр-міністр заявив, що засідання Кабміну завжди відкриті і на них «присутня величезна кількість людей». Тим не менш, Азаров вважає, що ті, хто знайомить людей з інформацією, яка прозвучала на засіданні, здійснюють «посадовий злочин».

 

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що ті, хто розголошують громадськості інформацію із засідання уряду, здійснюють посадовий злочин. Про це Азаров сказав сьогодні в Донецьку на брифінгу, у відповідь на прохання журналістів прокоментувати той факт, що опозиція озвучила для громадськості стенограму нещодавнього закритого засідання уряду, де нібито прем'єр сказав, що ситуація в економіці погана.

Прем'єр-міністр сказав, що не бачив цієї публікації і що закритого засідання уряду не було. «Я не бачив цієї публікації. У нас не було закритого засідання уряду, наше засідання є завжди відкритим, на ньому присутня величезна кількість людей», - сказав Азаров.

Однак при цьому прем'єр підкреслив: «Я тільки хотів би, щоб ви зробили певний акецнт на те, що те, що говориться на засіданні уряду, призначене для членів уряду, і зовсім не призначене для того, щоб з цим знайомилася громадськість. І ті, хто це роблять (дають інформацію громадськості) здійснюють посадовий злочин».

- Яценюк «злив», як насправді Азаров оцінює становище в економіці

Нагадаємо, 6 вересня фракції «Наша Україна - Народна самооборона» і «БЮТ-Батьківщина» вимагали заслухати звіт Азарова у парламенті про реальну ситуацію в економіці і про вибори в Україні. Яценюк заявив, що 5 вересня на засіданні уряду в його закритій частині прем'єр-міністр нібито сказав, що «справи йдуть дуже погано». Яценюк підкреслив, що це означає, що «уряд приховує реальну ситуацію в Україні і те, що відбувається в економіці».

При цьому він нагадав про останні коливання курсу гривні на міжбанку і вважає, що це «надійшов перший сигнал про крах української фінансової системи». Увечері 6 вересня Верховна Рада України прийняла рішення, що 7 вересня не працюватиме в пленарному режимі. 7 вересня заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко заявив, що Верховна Рада повинна була заслухати інформацію про підготовку та початок нового навчального року та соціально-економічну і фінансову ситуацію в країні. Але, зазначив Томенко, уряд «побоявся інформувати про події, і тому було скасовано засідання парламенту в п'ятницю». !zn

Читайте також:

Азаров визнав, що криза буде, але не така значна, як у 2009-му

Янукович визнав, що світова криза торкнеться і України

Табачник не виступить у парламенті - день уряду скасували

Донецькі діти під дощем репетирують виставу для Азарова