Азаров наполягає на перемовинах із чорнобильцями, на які сам не приходить

07 грудня 08:59

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Пенсійному фонду, органам соціального захисту і віце-прем'єру - міністру соціальної політики Сергію Тігіпку інформувати населення про перерахунок пенсій з 2012 року.

 

"Я ставлю завдання перед Пенсійним фондом, органами соціального захисту зараз зосередитися на перерахунку пенсій, на роз'ясненні людям, які пенсії вони будуть отримувати. Щоб з 1 січня виплата нових пенсій працювала, як годинник", - сказав він, відкриваючи засідання уряду в середу.

М.Азаров нагадав, що уряд прийняв постанову про підвищення пенсій інвалідам-ліквідаторам Чорнобильської катастрофи, згідно з якою з 2012 року частина ліквідаторів буде отримувати максимальні визначені пенсійним законодавством пенсії - приблизно 8 тис грн, а середня пенсія для ліквідатора-інваліда 1-ї групи складе 5,5 тис грн.

У зв'язку з цим прем'єр доручив С.Тігіпку продовжити діалог із "чорнобильцями", які протестують у містах України.

"Доручаю Сергію Тігіпку продовжити діалог з тими чорнобильцями, які чогось не зрозуміли, з чимось не згодні. Підкреслюю, що діалог буде продовжуватися навіть тоді, коли залишиться одна людина, якій щось незрозуміло", - зазначив М.Азаров.

Нагадаємо, вчора президент України Віктор Янукович закликав представників чорнобильських організацій сісти за стіл перемовин за участю не тільки влади, але й громадських організацій, але сам не зміг приїхати на зустріч з чорнобильцями у Донецьку.

Як відомо, чорнобильці в Україні почали голодування з 15 листопада, вимагаючи виплати їм законних пенсій у повному обсязі та зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим, яка так і не відбулася.